İran'ın Ankara Büyükelçiliğinden tv100'e özel açıklama: Haniye suikastinde ihmal var mı? Bu suikast neden İran'da oldu?

İran'ın Ankara Büyükelçiliği, Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye'nin suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili, tv100'e özel açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İran'ın Ankara Büyükelçiliğinden tv100'e özel açıklama: Haniye suikastinde ihmal var mı? Bu suikast neden İran'da oldu?

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu Tahran'da suikaste uğrayarak öldürülmesi Cansu Canan Özgen ile Doğru Yorum programında masaya yatırıldı.

İran'ın Ankara Büyükelçiliği konuyla ilgili Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan'ın sorularını yanıtlayarak tv100'e özel demeç verdi.

İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nin tv100'e özel demeci şu şekilde:

SUİKASTTA İRAN'IN İHMALİ VE SUÇ ORTAĞI OLDUĞU İDDİASI

Bu külliyen yalandır. Biz egemen bir devletiz. Bizim topraklarımızda olması bizi küçük düşürür. Güçlü ve egemen bir devlet onuru ile oynαtmaz.

NEW YORK TİMES "HANİYE BOMBA İLE ÖLDÜRÜLDÜ, BOMBA İKİ AY ÖNCE KOYULDU VE PATLATILDI"  

Bu haber külliyen yalandır. İki ay önce İran'da seçim mi vardı? Haniye'nin buraya geleceği belli değildi. En basit güvenlik kuralıdır; sürekli aynı yerde kalınmaz, yer değiştirilir. Haniye de sürekli yer değiştiriyordu.

SUİKAST NASIL OLDU?

Birilerinin iddia ettiği gibi bu katliam 1000 km uzaktan atılan bir füze ile ya da içeriden bomba patlatılarak olmadı. Devrim muhafızları'nın öngörüsüne göre bir drone saldırısı olabilir. Ya da Haniye’nin kaldığı yerin etrafı dağlıktı, oradan roket atılmış olabilir. Araştırılıyor.

SUİKAST NEDEN İRAN'DA OLDU?

İsrail bölgesel bir savaş çıkarmak istiyor ve sürekli İran'ı savaşa çekmek istiyor. İranlı komutanları vuruyor, Şam Elçiliğini vurdular. Amaçları İran'ı savaşa sokmak. ABD ve Batı'yı da İran'a karşı savaşa sokmak istiyor. Hedef bu. Ayrıca ABD ve İran arasında başlayan nükleer müzakereleri durdurmak istiyor. Sünni ve Şia savaşı çıkarmak istiyor.

Etiketler Haniye suikast iran
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin