Ukrayna ile Rusya arasında ateşkes belirsizliği sürerken, İngiltere, çevrimiçi bir Ukrayna Zirvesi düzenledi. Ukrayna müttefiki 26 ülkenin katıldığı çevrimiçi zirvede Ukrayna’nın güvenliğine ilişkin düzenlemeler ve Rusya’ya daha fazla yaptırım ele alındı.
Zirvenin ardından basın toplantısı düzenleyen İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Ukrayna'nın "hiçbir şüpheye yer bırakmadan" barış tarafı olduğunu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ise ateşkesi geciktirmeye çalıştığını belirtti. Dünya ülkelerine ateşkes için çağrı yapan Starmer, "Dünya harekete geçmeli. Boş sözleri ve şartları bırakın. Mesajım net, ister erken, ister geç, Putin masaya oturmak zorunda kalacak" dedi. Starmer, Rusya’nın yol açtığı kaosun İngiltere’deki insanları da etkilediğini kaydetti.
Zirveye ilişkin konuşan Starmer, "İstekli koalisyon Avrupa Birliği'nden (AB), Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan ortakları bir araya getirdi ve Japonya da dahil olmak üzere diğer ülkelerin desteğini aldı" diye konuştu.
Destek veren ülkelerin çabalarının devam etmesi gerektiğini vurgulayan Starmer, "Rusya'ya baskıyı artırmaya, Ukrayna'ya askeri yardım akışını sürdürmeye ve Putin'in savaş makinesini zayıflatmak ve onu masaya oturtmak için Rusya ekonomisine yönelik kısıtlamaları sıkılaştırmaya devam edeceğimiz konusunda anlaştık" dedi.