Haniye suikastı ile ilgili flaş gelişme. İran Devrim Muhafızları açıkladı: Dışarıdan vuruldu, suikast ABD desteğiyle İsrail tarafından işlendi

İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesiyle ilgili flaş bilgiler paylaşıldı., Haniye'nin dışarıdan vurulduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Haniye suikastı ile ilgili flaş gelişme. İran Devrim Muhafızları açıkladı: Dışarıdan vuruldu, suikast ABD desteğiyle İsrail tarafından işlendi

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Haniye suikastının, Hamas liderinin Tahran’da kaldığı konutun dışından fırlatılan bir “kısa menzilli füze” ile gerçekleştirildiğini açıkladı. Açıklamada, Haniye’ye yönelik saldırının “yaklaşık 7 kilogram patlayıcı madde taşıyan kısa menzilli bir füze mermisinin, misafir konutuna dışarıdan fırlatılarak yapıldığı”, suikastın “suç hükümeti ABD" tarafından desteklendiği ifade edildi.  

Hamas'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da suikasta uğrayarak öldürülmesinin ardından, İran Devrim Muhafızları Ordusu istihbarat biriminin incelemesi devam ediyor. Devrim Muhafızları, Haniye’ye yönelik saldırının “yaklaşık 7 kilogram patlayıcı madde taşıyan kısa menzilli bir füze mermisinin, misafir konutuna dışarıdan fırlatılarak yapıldığını” açıkladı.

Devrim Muhafızları, ayrıca, Haniye suikastından sorumlu tuttuğu İsrail’e “uygun zaman ve yerde sert bir ceza” vereceği mesajını yineledi. Suikastın “suç hükümeti” olarak nitelendirdiği ABD yönetimi tarafından desteklendiğini de ileri sürdü.

24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ABD medyasının İranlı yetkililere dayandırdığı haberlere göre, Haniye suikastı soruşturmasını yürüten İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun özel istihbarat birimi, suikasttan sorumlu olabilecek şüphelilere yönelik soruşturması kapsamında 24 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında kıdemli istihbarat yetkilileri, askeri yetkililer ve Haniye’nin öldürüldüğü askeri misafirhanede çalışan personelin de bulunduğu aktarıldı. Gözaltılarla, Haniye’nin öldürülmesine neden olan güvenlik açıklarının aydınlatılması amaçlanıyor.

Haniye, İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan’ın yemin töreni için bulunduğu Tahran’ın kuzeyindeki askeri bir misafirhanede konaklarken çarşamba gecesi öldürülmüştü. İranlı yetkililer İsrail'i suikasttan sorumlu tutmuş, ABD’yi de İsrail’e destek vermekle suçlamıştı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Haniye suikastının ardından yaptığı açıklamada, “Olayın kapsamı ve detaylarının soruşturulduğunu, detayların zamanında açıklanacağını” bildirmişti.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin