Fransa parlamentosunda Filistin eylemi. Bir milletvekilinin Filistin bayrağı açması sonrası oturuma ara verildi

Fransa'da Boyun Eğmeyen Fransa partisi milletvekili Sebastien Delogu'nun Filistin bayrağı açması, parlamentodaki oturuma ara verilmesine neden oldu. Bu olay, Filistin'e olan destek ve duyarlılık konusunda parlamento içindeki tartışmaları da gündeme getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Fransa parlamentosunda Filistin eylemi. Bir milletvekilinin Filistin bayrağı açması sonrası oturuma ara verildi

Fransa parlamentosunda Filistin bayrağı krize neden oldu.

Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisi milletvekili Sebastien Delogu, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına dikkat çekmek için Ticaret Bakanı Franck Riester'in Gazze’deki saldırılarla ilgili bir soruyu yanıtladığı sırada Filistin bayrağı açtı.

Fransa Ulusal Meclisi Başkanı Yael Braun-Pivet, ise bunu üzerine parlamentodaki oturuma ara vererek, "Bu kabul edilemez" dedi.

LFI tarafından yapılan açıklamada, "Barışın sesini her yerde, her zaman taşımaya devam edeceğiz" denildi.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI

Hamas-İsrail Savaşı, İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından Aksa Tufanı Operasyonu ve İsrail tarafından Demir Kılıçlar Operasyonu olarak adlandırılan, 7 Ekim 2023 tarihinde paramiliter örgüt Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, İsrail geneline geniş çaplı saldırısı ile başlayan bir savaştır.

Saldırı sonrası İsrail, Hamas için savaş ilanı kararı almış ve çıkan çatışmalarda en az 1.400 İsrailli ve 15.000+ Filistinli sivil olmak üzere 35 binden fazla kişi ölmüş, 45.000'den fazla kişi yaralanmıştır. 1 milyon Gazzeli ve 500.000 İsrail'li yerinden edilmiştir. İsrail Yom Kippur Savaşı'ndan bu yana ilk kez savaş ilanı kararı almış, Gazze'ye büyük bir bombardıman yapılmıştır.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin