Forbes açıkladı: ABD'nin en zengin kadınları belli oldu! Listede kimler var? İşte dünyanın en zengin kadınları 2024...

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) en zengin kadınlarını açıkladı. Ekonomi dergisi Forbes'in listesinde eğlence ve sanat dünyasından birçok isim yer aldı. Peki, listede kimler var? Girişimleri ve sektördeki başarılarıyla kendi servetini kazanan ABD'nin en zengin kadınları 2024 listesini sizler için derledik...

Google Haberlere Abone ol
Forbes açıkladı: ABD'nin en zengin kadınları belli oldu! Listede kimler var? İşte dünyanın en zengin kadınları 2024...

Forbes, 100 kadının yer sıralandığı, ABD'nin en zengin kadınları listesini paylaştı. Listede iş, eğlence, sanat ve medya mecrasından birçok isim bulunuyor. Peki, Amerika'nın en zengin kadını kim oldu? İşte dünyanın en zengin kadınları listesi...

Forbes açıkladı: ABD'nin en zengin kadınları belli oldu! Listede kimler var? İşte dünyanın en zengin kadınları 2024...

ABD'NİN EN ZENGİN KADINLARI LİSTESİ

  • Sunucu Oprah Winfrey, 3 milyar dolarlık servetiyle listede 14. sırada yer aldı. Geçen yıl ise serveti 2.5 milyar dolardı.
  • Reality şov yıldızı ve girişimci Kim Kardashian, 1,7 milyar dolarlık servetiyle listede 21. sırada yer aldı. Kardashian'ın geçen yılki serveti 1.2 milyar dolardı.
  • Dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna 1, 4 milyar dolarlık servetle dünyanın en zengin kadınları listesinde 23. sırada yerini aldı.
  • ABD'li şarkıcı Taylor Swift 1,3 milyar dolarlık serveti ile listede 24. sırada yer aldı. Geçen yıl şarkıcının serveti 740 milyon dolardı.
  • Beyonce ise 760 milyon dolarlık serveti ile listede 45. sırada yer aldı. Geçen yıl ise 540 milyon dolar servetiyle 7'nci en zengindi.
  • Fenomen Kylie Jenner, 710 milyon dolarlık servetiyle 47. sırada yer aldı. Jenner, 680 milyon dolarla geçen yıl 5'inci en zengindi.
  • Şarkıcı Celine Dion, 550 milyon dolarlık servetiyle listede 59. sırada yer aldı. Dion'un geçen sene serveti 480 milyon dolardı.
  • 10- Barbra Stresisand 460 milyon dolarlık servete sahip. Ünlü isim geçen yıl 430 milyon dolara sahipti.
  • Judy Sheindlin 560 milyon dolar servete sahip. Ünlü isim geçen yıl 480 milyon dolar servete sahipti.
  • Madonna 850 milyon dolar servete sahip. Ünlü isim geçen yıl 580 milyon dolar servete sahipti.

 

FORBES DÜNYANIN EN ZENGİNLERİNİ NASIL BELİRLİYOR?

Forbes, dünyanın en zengin insanlarının listesini belirlerken başlıca adımlar izliyor. 

Forbes öncelikle listede yer alacak kişilerin sahip olduğu şirketler, gayrimenkuller, sanat eserleri, nakit paralar ve diğer varlıkların toplam değerini belirlemek için çeşitli kaynaklardan veri topluyor. Bu kaynaklar arasında kamuya açık finansal belgeler, şirket raporları, borsa verileri ve mülakatlar yer alıyor. 

Varlık tespitinin ardından borçlar hesaplanıyor. Net servet hesaplamasında, toplam varlıklardan borçlar çıkarılarak net değer elde ediliyor.

Daha sonra özel halka açık olmayan şirketlerin değerini belirlemek için benzer halka açık şirketlerin piyasa değerlerine bakılıyor. Özel şirketlerin finansal performansı, sektör ortalamaları ve gelecekteki büyüme potansiyeli de göz önünde bulunduruluyor.

Forbes, zenginlerin servetinin uluslararası para birimlerinde olması durumunda, döviz kurları kullanılarak bu varlıklar Amerikan doları cinsinden hesaplanıyor.

Listeye girecek kişilerin servetlerini belirlemek için finansal danışmanlar, avukatlar, kamuya açık veriler ve doğrudan kişilerle yapılan görüşmelerden yararlanıyor.

Listeler genellikle yıllık olarak güncelleniyor ve belirli bir tarih itibarıyla varlıkların değeri hesaplanıyor. Bu tarih, genellikle Mart ayının başları olarak belirleniyor.

Etiketler forbes zengin Kadın ABD
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin