Eurovision'a İsrail protestosu damgasını vurdu. İsrailli şarkıcı canlı yayında yuhalandı

Gazze'ye aylardır saldıran İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'na katılması, binlerce kişinin düzenlediği protestolarla karşılandı. Canlı yayına salondan yükselen yuhalama sesleri damgasını vurdu.

Google Haberlere Abone ol
Eurovision'a İsrail protestosu damgasını vurdu. İsrailli şarkıcı canlı yayında yuhalandı
Sosyal Medya

İsrail'in, Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımı, organizasyona ev sahipliği yapan İsveç'in Malmö kentinde on binlerce kişi tarafından protesto edilmeye devam ederken, canlı yayında salondan yuhalama ve protesto sesleri yükseldi.

Protestolar canlı yayına yansıtılmamaya çalışılırken, salondaki katılımcılar o anların videolarını paylaştı.

Prova süresince Golan protestoların hedefi olmuş ve bazı seyirciler "Özgür Filistin" sloganı atmıştı.

Arenada bulunan görgü tanıklarının sosyal medya paylaşımlarına göre, Golan'ı yuhalayanlar, güvenlik görevlilerince uyarılmış ve protestolarını sürdürdükleri takdirde dışarı atılmakla tehdit edilmişti.

Yarı final öncesinde İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, İsrail asıllı şarkıcı Eden Golan'a sosyal medya üzerinden destek mesajı göndermişti.

BELÇİKA'DAN DA PROTESTO

Belçika'nın VRT televizyonu, Eurovision Şarkı Yarışması yayınını bölerek İsrail'in insan hakları ve basın özgürlüğüne yönelik ihlallerini kınadığı ve ateşkes talep ettiği mesaj paylaştı.

Kanalın yayımladığı mesajda "Bu, bir sendika eylemidir. İsrail devletinin insan hakları ihlallerini kınıyoruz. Ayrıca İsrail, basın özgürlüğünü yok ediyor. Bu nedenle yayınımıza bir süreliğine ara veriyoruz. Şimdi ateşkes." ifadeleri kullanıldı.

Eurovision'a İsrail protestosu damgasını vurdu. İsrailli şarkıcı canlı yayında yuhalandı - Resim : 2

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin