Eşi ilaç verip onlarca erkeğe tecavüz ettirmişti: Gisele Pelicot davasında skandal görüntüler mahkemede izletildi

Gisele Pelicot davasında, 10 yıl boyunca "taciz" adıyla sakladığı harici diskte yer alan tecavüz görüntüleri mahkemede gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Eşi ilaç verip onlarca erkeğe tecavüz ettirmişti: Gisele Pelicot davasında skandal görüntüler mahkemede izletildi

Fransa'da yaşayan 72 yaşındaki Gisele Pelicot, başına gelenlerin Fransız kamuoyuna açıklanabilmesi için, isminin gizli kalması hakkından vazgeçti.

Avukatları, işlenen suçlara ait görüntülerin mahkemede gösterilebilmesi için mücadele verdi.

50 erkek, eski eşi Dominique Pelicot'un uyuşturucu ilaçlarla bayılttığı kadına, çiftin kendi yatağında tecavüz etmekle suçlanıyor.

BBC'deki habere göre yargıç daha önce duruşmayı izleyenlere "hassas yapıdakilerin" salonu terk edebileceğini söylese de, Gisele Pelicot'un savunma ekibi, birçok kişinin kalıp "tecavüze doğrudan bakmayı" tercih ettiğini belitti.

Eski eşinin internette bulup, eve getirdiği onlarca erkeğin bir çoğu yaptıklarının tecavüz olduğuna inanmadıklarında ısrar etti.

Dominique Pelicot, omuzları düşük bir halde cam bir bölmenin ardında oturdu ve ekranı görmemek için sol elini yüzüne kapatmıştı.

Dominique Pelicot, İlaç verilerek tecavüz ettirilen Gisele Pelicot ise, salonun diğer yanında, başını duvara yaslamış bir şekilde oturuyor, ara ara da gözlerini kapatıyordu. 

Ekranda, kısa boylu, soluk benizli bir adam üzerinde sadece mavi iç çamaşırı ve siyah çoraplarla bir yatağa yaklaşırken görülüyordu.

Adamı takip eden kamera sallanırken, arkasında, sol tarafta, toplanmış beyaz çarşafın üzerinde, neredeyse tamamen çıplak bir kadın yatıyordu. Sonra da hiçbir kurgulama ya da yüz kapatma girişimi olmayan videodaki cinsel ilişki başladı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler fransa tecavüz
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin