Esad'ın danışmanının şüpheli ölümü. Türkiye-Suriye normalleşmesinde kritik rol oynayacaktı

Suriye Devlet Başkanı Esad'ın danışmanı Luna el Şibil şaibeli bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Şibil'in Türkiye ile Suriye ilişkilerinde önemli bir aktör olması bekleniyordu.

Google Haberlere Abone ol
Esad'ın danışmanının şüpheli ölümü. Türkiye-Suriye normalleşmesinde kritik rol oynayacaktı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a en yakın isimlerden olan ve danışmanlık görevinde bulunan Luna el Şibil'in şüpheli bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Suriye Devlet Başkanlığı'ndan ölüme ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Suriye Arap Cumhuriyeti devlet başkanlığı, ciddi bir araba kazası sonucu vefat eden danışman Luna el-Şibil'in yasını tutuyor. Şibil son yıllarda devlet başkanlığının siyaset ve medya ofisinin direktörü olarak görev yaptı ve ardından cumhurbaşkanlığına özel danışman olarak hizmet verdi."

DEVLET MEDYASI: ARABASI YOLDAN ÇIKTI

Suriye devlet medyası salı günü, Şibil'in "arabasının yoldan çıkması sonucunda acil ameliyat gerektirecek şekilde beyin kanaması geçirdiğini" duyurmuştu.

EL CEZİRE'DEKİ İŞİNİ BIRAKIP DANIŞMAN OLMUŞTU

48 yaşındaki Şibil, Suriye'de iç savaşın patlak verdiği 2011 yılında Katar merkezli El Cezire'deki kariyerini bırakarak Esad'ın medya danışmanı olmuştu. Sonraki yıllarda da Esad'ın en yakın çevresindeki isimlerden biri olarak Suriye Devlet Başkanı'na hem Şam'daki hem de ülke dışındaki görüşmelerinde eşlik etmişti.

ABD'NİN YAPTIRIM LİSTESİNDEYDİ

ABD Hazine Bakanlığı 2020 yılında, "Esad'ın ülke üzerindeki kontrolünü sürdürdüğü ve Suriye halkının onun liderliğinde geliştiği yönündeki yanlış anlatının geliştirilmesinde etkili olduğu" iddiasıyla, Şibil ve eşi Ammar Saati'yi yaptırım listesine almıştı.

Şibil'in Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecindeki kritik bir rol üstlenmesi bekleniyordu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin