Çöpten kadın cesetleri fışkırdı. Kan donduran itiraf. Çöp poşetleri ceset parçaları dolu. Ülke karıştı. Öldürenler protestocuydu...

Kenya'nın başkenti Nairobi'de daha önce 9 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı çöplükte, ceset parçalarıyla dolu torbalar bulundu. Seri katil cinayetleri itiraf etti.

Google Haberlere Abone ol
Çöpten kadın cesetleri fışkırdı. Kan donduran itiraf. Çöp poşetleri ceset parçaları dolu. Ülke karıştı. Öldürenler protestocuydu...

Kenya polisi, Mukuru bölgesindeki çöplükten beş torba daha çıkarıldığını, bu torbaların içinde kadınlara ait olduğu değerlendirilen cesedi parçaları bulunduğunu belirtti. Hükümet yetkililerinin soruşturmayı hızlandırmak için gerekli tüm kaynakları ve insan gücünü seferber ettiği kaydedildi.

Bölge halkı, dedektif ve adli tıp uzmanlarından oluşan ekibin olay yerine girmesini engellerken polis, öfkeli kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı.

Bağımsız Polis Gözetim Kurumu (IPOA), bulunan cesetlerde işkence izlerinin olduğunu öne sürerek, olay yerinin bir polis karakoluna 100 metreden daha yakın mesafede bulunduğunu, olayda polisin herhangi bir dahli olup olmadığının araştırıldığını ifade etti.

Polis yetkilileri, 12 Temmuz'da farklı zamanlarda öldüğü tespit edilen 9 kişinin cesedine ulaşmıştı.

33 yaşındaki Collins Jumaisi bu sabah gözaltına alındı. Jumaisi ifadesinde 42 kadını öldürdüğünü ve aralarında eşinin de olduğunu itiraf etti.

Çöpten kadın cesetleri fışkırdı. Kan donduran itiraf. Çöp poşetleri ceset parçaları dolu. Ülke karıştı. Öldürenler protestocuydu...

Emniyet müdürü Amin Mohamed, bölgedeki çöp alanında 9 cansız beden bulunduğunu belirterek "Karşımızda psikopat bir seri katil olduğu açık" dedi. Muhamed, Jumaisi'nin polise öldürdüğü 42 kadının cesetlerini buraya gömdüğünü söylediğini aktardı.

'KURBANLAR PROTESTOCUYDU' İDDİASI

Polis raporuna göre Jumaisi, 2022'de eşiyle başladığı kadın cinayetlerinin sonuncusunu 11 Temmuz'da işledi. Kurbanlarının çoğunun uzuvlarının kesildiği de kaydedildi.

Katilin evinde kurbanları kesmek için kullanılan bıçaklar, poşetler ve bantlar, birkaç cep telefonu ve kimlik bulundu.

Bu arada bazı köylülerin, öldürülen kadınların son dönemde yönetim karşıtı gösterilere katılan genç kadınlar olduğunu düşündüğü ve polislere de öfkeli olduğu haberleri gündem oldu.

Çöpten kadın cesetleri fışkırdı. Kan donduran itiraf. Çöp poşetleri ceset parçaları dolu. Ülke karıştı. Öldürenler protestocuydu... - Resim : 2

 Emniyet yetkilileri ise seri cinayetlerin protestolarla alakalı olduğu iddiasını reddetti.

Hükümet de olayla ilgili incelemelerin ve kadınların kimliklerini tespit etme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Ülke bir süredir vergi artışına karşı gösterilere sahne oluyor. Devlet Başkanı William Ruto, bazı protestocuların kaçırıldığı iddialarıyla ilgili olarak sorumluların cezalandırılacağı sözü vermişti.

Etiketler kenya ceset
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin