Böyle vahşet görülmedi. Düğüne, cenazeye ve hastaneye saldırı. Çok sayıda ölü var

Nijerya’da ortalık kan gölüne döndü. bir düğüne, cenazeye ve hastaneye düzenlenen intihar saldırılarında 18 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Böyle vahşet görülmedi. Düğüne, cenazeye ve hastaneye saldırı. Çok sayıda ölü var

Nijerya’da peş peşe intihar saldırıları düzenlendi. Ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde yer alan Gwoza kasabasında bir düğüne, cenazeye ve hastaneye düzenlenen intihar saldırılarında 18 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı. Yetkililer, intihar saldırılarının kadınlar tarafından düzenlediği üzerinde duruyor.
Borno Eyaleti Acil Durum Yönetim Ajansı Direktörü Barkindo Saidu, ölenler arasında çocukların ve hamile kadınların da bulunduğunu belirtti. Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Mayıs ayının son haftasında da Nijerya'nın Plateau eyaletindeki yerleşim bölgesine düzenlenen silahlı saldırıda en az 42 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Nijerya’nın Plateau eyaletine bağlı Wase bölgesinde motosikletli ve silahlı saldırganlar yerleşim bölgelerine baskın düzenlemişti. Eyalet yetkilileri tarafından yapılan açıklama göre sivillere ateş açan saldırganlar, çok sayıda evi ise kundaklamıştı. Açıklamada, saldırı sonucu 42 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin ise yaralandığı bildirilmişti.

Saldırının meydana geldiği Wase'de kurşun ve maden yatakları bulunduğu biliniyor.

Kaynak: İHA
Etiketler nijerya saldırı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin