Böyle kaçakçılık ne görüldü ne de duyuldu. Çin'de bir adam pantolonunda 100'den fazla yılanla yakalandı

Dünyanın en büyük hayvan kaçakçılığı merkezi olan Çin'de, bir adam pantolonuna bantladığı 100'den fazla yılanı ülkeye sokmaya çalışırken yakalandı. Polis, yakalanan yılanların çoğunun yabancı türler olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Böyle kaçakçılık ne görüldü ne de duyuldu. Çin'de bir adam pantolonunda 100'den fazla yılanla yakalandı

100'den fazla canlı yılanı pantolonunun içine sıkıştırarak Çin anakarasına sokmaya çalışan bir kaçakçının sınırda yakalandığını Çin Gümrük İdaresi, duyurdu. 

NTV'deki habere göre ismi açıklanmayan yolcunun Hong Kong'dan kaçarak sınır kenti Shenzhen'e girmeye çalışırken gümrük memurları tarafından durdurulduğu aktarıldı.

Açıklamada, "Gümrük memurları, yaptıkları incelemede yolcunun giydiği pantolonun ceplerinin altı adet bez torba ile kapatıldığını ve bantla kapatıldığını tespit etti" ifadelerine yer verildi.

Açıldığında her bir torbanın içinde her türlü şekil, boyut ve renkte canlı yılanlar bulundu.

ONLARCA SÜRÜNGEN ELE GEÇİRİLDİ

Açıklamada, polis memurlarının aralarında süt yılanı ve mısır yılanının da bulunduğu 104 sürüngenin ele geçirdiği, bunların çoğunun yabancı türler olduğu belirtildi.

Çin, dünyanın en büyük hayvan kaçakçılığı merkezlerinden biri olmasına rağmen yetkililer son yıllarda yasadışı ticarete karşı sert önlemler alıyor.

Ülkenin biyogüvenlik ve hastalık kontrol yasaları, insanların izinsiz olarak yabancı türleri ülkeye getirmesini yasaklıyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Çin pantolon
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin