Avustralya Başbakanı Albanese "ulusal kriz"dir diyerek, o konuya dikkat çekti

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, ülke genelinde kadına yönelik şiddete karşı düzenlenen protestoların ardından aile içi şiddeti "ulusal kriz" şeklinde nitelendirdi. "Ortalama her 4 günde bir kadının, partnerinin elinde ölmesi, ulusal krizdir." diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Avustralya Başbakanı Albanese "ulusal kriz"dir diyerek, o konuya dikkat çekti

Avustralya Nine Network televizyonuna değerlendirmelerde bulunan Başbakan Anthony Albanese, aile içi şiddeti "ulusal kriz" olarak nitelendirdi Bu protestoların, cinsiyete dayalı şiddeti önlemek için hükümete yapılan bir çağrı olduğunu belirten Albanese, bu çağrıya kulak vermeleri gerektiğini ve "sadece empati kurmanın yeterli olmadığını" belirtti.

"4 GÜNDE 1 KADININ ÖLMESİ ULUSAL KRİZDİR"

Başbakan Anthony Albanese, "Ortalama her 4 günde bir kadının, partnerinin elinde ölmesi, ulusal krizdir." diye konuştu. Öte yandan Başbakan Albanese, başkent Kanberra'da katıldığı mitingde, protestocuların sert tepkisiyle karşılaştı.

Protestocular, Albanese'e karşı "Harekete geçin" ve "İşinizi yapın" şeklinde sloganlar atarken, başbakan da şiddetin önlenmesi ve suçlulara odaklanılması gerektiğini söyledi.

Avustralya'da hafta sonu ülke genelinde kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla 17 farklı protesto düzenlendi. Melbourne kentindeki protestoya, yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı tahmin ediliyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin