Avrupa Birliği'nden helikopter kazası geçiren Reisi hamlesi. İran istedi. Uydu haritalama hizmeti devreye alındı

Avrupa Birliği, İran'dan gelen yardım talebi üzerine İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ı taşıyan helikopteri arama çalışmalarına destek vermek için uydu haritalama hizmetini devreye soktuğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Birliği'nden helikopter kazası geçiren Reisi hamlesi. İran istedi. Uydu haritalama hizmeti devreye alındı

İran, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı taşıyan helikopteri arama çalışmalarına destek olmaları için AB'den yardım istedi.

AB Kriz Yönetimi ve İnsani Yardımlardan Sorumlu Komiseri Janez Lenarcic, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “İran’dan gelen yardım talebi üzerine, İran Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanını taşıdığı bildirilen helikopterin kaza yapması nedeniyle Avrupa’nın Copernicus Acil Durum Yönetim Servisi’ne ait haritalama hizmetini devreye sokuyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı. İran devlet televizyonu, mürettebattan bir kişi ve bir yolcu ile temas kurulduğunu duyurdu. Açıklamada kazanın nedeninin hava koşulları olduğu belirtilerek, ölü ve yaralı bilgisinin doğrulanamadığı kaydedildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu,  helikopterin yerinin tespit edildiğini bildirdi. Kurtarma ekipleri kötü hava koşulları altında kazanın gerçekleştiği bölgeye ulaşmaya çalışıyor. Kaza yapan helikopterde, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da bulunduğu ileri sürüldü. İran'ın Fars haber ajansı, helikopter kazası haberlerinin ardından İranlıları Cumhurbaşkanı Reisi için dua etmeye çağırdı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin