ABD'de İki yaşındaki çocuğa restoranda yanlışlıkla alkol servis edildi. Kanındaki alkol oranı tehlikeli seviyede çıktı

ABD'de iki yaşındaki bir kız çocuğuna, bir restoranda meyve suyu yerine yanlışlıkla alkol servis edildi. Küçük çocuğun kanındaki alkol oranının, yetişkinler için araç kullanma sınırının neredeyse iki katı olduğu tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'de İki yaşındaki çocuğa restoranda yanlışlıkla alkol servis edildi. Kanındaki alkol oranı tehlikeli seviyede çıktı
Arşiv

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Monterey şehrinin Salinas bölgesinde bir aile Japon restoranında yemek yemeye gitti.

Sözcü'den Mehmet Efe Altay'ın haberine göre Aile yemeklerini yerken iki yaşındaki kızlarının dengesiz hareketler sergilemeye başladığını fark etti.

Anne Noemi Valencia, o anları "Sallanıyordu, düşüyordu, duvara yaslanıyordu, başını dik tutamıyordu, kelimeleri geveliyordu" diyerek anlattı.

Anne Valencia, kapaklı meyve suyu bardağının içine baktığında kahverengi-kırmızı bir sıvı gördü. Anne, sıvıyı kokladığında bunun alkol olduğunu hemen anladı.

Noemi ve partneri çocuğu hemen acil servise götürdü. Yapılan testlerde çocuğun kanında yüzde 0,12 alkol olduğu bulundu. Bu yüzde, eyalette yetişkinler için yasal araç kullanma sınırının neredeyse iki katı.

Restoranın müdürü, garsonun çocuğa yanlışlıkla “elma suyu” olarak etiketlenen ev yapımı şarap verdiğini söyledi.

Çocuk iyileşirken anne, ebeveynlere “çocuklara servis edilenleri tatmaları” çağrısında bulundu

Kaliforniya Alkollü İçecek Kontrol Dairesi, olayla ilgili raporların farkında olduklarını ve olayı soruşturmak için yerel yetkililerle birlikte çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler ABD çocuk alkol restoran
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin