ABD ve Rusya arasında kritik savaş görüşmesi

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov'un bu sabah telefon görüşmesi yaptığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
ABD ve Rusya arasında kritik savaş görüşmesi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında iki bakanın görüşmesi hakkında bilgi verdi.

Singh, Austin'in, Rus mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı devam eden savaşı sırasında iletişim hatlarını sürdürmenin önemini vurguladığını" aktardı.

Görüşmenin Rusya tarafının girişimi ile yapıldığını belirten Singh, iki savunma bakanının yaptığı konuşma hakkında detayların daha sonra açıklanacağını ifade etti.

Austin ile Belousov en son 25 Haziran'da telefonda görüşmüştü.

Pentagon’dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, “25 Haziran günü Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov ile telefonda görüştü. Bu Bakan Austin'in Bakan Belousov ile yaptığı ilk telefon görüşmesiydi ve Rusya'nın Ukrayna'ya karşı devam eden savaşı sırasında iletişim hatlarının korunmasının önemini vurguladı” ifadelerine yer verilmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı ise görüşmeye dair yaptığı açıklamada "25 Haziran 2024'te Amerikan tarafının girişimiyle Rusya Savunma Bakanı Andrei Belousov ile ABD Savunma Bakanı L. Austin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşmişti. Savunma Bakanları, Ukrayna'daki durum hakkında görüş alışverişinde bulunmuştu.

A.R. Belousov, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine Amerikan silahlarının tedarikinin devam etmesiyle bağlantılı olarak durumun daha da tırmanma tehlikesine dikkat çekmişti. Diğer konular da görüşüldü" ifadelerine yer vermişti.

Kaynak: A.A
Etiketler ABD rusya savaş
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin