ABD, Hollanda, Kanada ve Almanya'dan vatandaşlarına çağrı: O ülkeyi terk edin

Yeni savaş an meselesi... Dünya diken üstünde. İsrail, Filistin'den sonra hedef olarak Lübnan'ı belirledi. ABD, Hollanda, Kanada ve Almanya'dan vatandaşlarına Lübnan'ı terk edin çağrısı geldi.

Google Haberlere Abone ol
ABD, Hollanda, Kanada ve Almanya'dan vatandaşlarına çağrı: O ülkeyi terk edin

İsrail zaman zaman Lübnan topraklarından operasyon gerçekleştiriyordu. Bu operasyonların saldırı boyutuna varması bekleniyor. Batılı ülkeler vatandaşlarına peş peşe çağrıda bulundu.

ABD, Hollanda ve Almanya'nın ardından Kanada da vatandaşlarına çağrıda bulundu.

Kanada, bölgede İsrail ve Lübnan Hizbullah'ı arasında tırmanan şiddet olaylarına ilişkin artan endişeler nedeniyle vatandaşlarına Lübnan'ı terk etmeleri çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Melanie Joly yaptığı açıklamada, "Kanadalıların yurtiçinde ve yurtdışında emniyet ve güvenliği Kanada için en önemli öncelik olduğunu" belirtti.

Joly açıklamasında, "Lübnan'daki güvenlik durumu, Hizbullah ile İsrail arasında devam eden ve artan şiddet nedeniyle giderek daha değişken ve öngörülemez hale geldi ve herhangi bir uyarı yapılmadan daha da kötüleşebilir. Ticari uçuşlar devam ederken artık ayrılma zamanı geldi" ifadesini kullandı.

İran destekli Hizbullah ve İsrail, sekiz ayı aşkın bir süredir neredeyse her gün karşılıklı ateş açıyor. Son zamanlarda çatışmaların yoğunluğu önemli ölçüde arttı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin