ABD Başkan adayı Kamala Harris sağ kolunu seçti!

ABD'de Kamala Harris'in Demokrat Parti'nin başkan adayı olmasının kesinleşmesinin ardından yardımcılık görevi için kimi seçeceği merak ediliyordu. Gelen son dakika haberlerine göre, Harris başkan yardımcısı adayı olarak Tim Walz'u seçti.

Google Haberlere Abone ol
ABD Başkan adayı Kamala Harris sağ kolunu seçti!

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti’nin başkan adayı Kamala Harris, 60 yaşındaki Minnesota Valisi Tim Walz’u başkan yardımcısı adayı olarak belirledi.

60 yaşındaki ABD Ulusal Muhafız Ordusu gazisi ve eski bir öğretmen olan Walz, 2006 yılında ABD Temsilciler Meclisi'nde Cumhuriyetçi eğilimli bir bölgeye seçildi ve 2018'de Minnesota valisi seçilmeden önce 12 yıl görev yaptı.

Vali olarak Walz, ücretsiz okul yemekleri, iklim değişikliğiyle mücadele hedefleri, orta sınıf için vergi indirimleri ve Minnesota çalışanları için genişletilmiş ücretli izinleri içeren ilerici bir gündem oluşturdu.

Harris'in kampanyası, Walz'un uzun Ulusal Muhafız kariyerinin yanı sıra başarılı bir lise futbol koçluğu ve baba şakası videolarının, Beyaz Saray'da ikinci bir Trump dönemine henüz adanmamış bu tür seçmenleri çekeceğini umuyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin