4 gencin öldüğü kaza: Uzmanlar 'Önlenebilirdi' dedi

İngiltere'de 4 gencin yaşamını yitirdiği 2023'teki kazanın ayrıntıları, soruşturmada ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
4 gencin öldüğü kaza: Uzmanlar 'Önlenebilirdi' dedi

18 yaşındaki Hugo Morris, 17 yaşındaki Harvey Owen, 17 yaşındaki Wilf Fitchett ve 16 yaşındaki Jevon Hirst geçtiğimiz kasım ayında İngiltere'de yaşanan trajik kazada hayatını kaybetmişti.

The Sun'daki habere göre Hugo ve arkadaşları, Snowdonia’ya bir gecelik geziye giderken kullandıkları otomobil yoldan çıktı. Araba devrildi ve kısmen suya battı. Gençler, iki gün sonra ölü bulundu.

Caernarfon’daki soruşturmada, Hugo’nun altı ay önce ehliyet aldığı ortaya çıktı. Aracın, virajı güvenli bir hızda almak yerine, önerilen 26 mil/saat hızın üzerinde, 38 mil/saat hızla döndüğü belirtildi.

Kaza müfettişi Ian Thompson, araçta büyük bir mekanik sorun olmadığını ancak arka lastiklerin yeterince şişirilmemiş olduğunu açıkladı. Yolun yapraklarla kaplı olmasına ve yağmur yağmasına rağmen, hava koşullarının kazada önemli bir faktör olmadığını söyledi ve kazanın önlenebilir olduğunu ekledi.

A-Level öğrencileri, kamp gezisi için 19 Kasım'da Shrewsbury'deki evlerinden ayrılmışlardı. Görgü tanıkları, kazadan önce gençlerin bir dükkândan malzeme alırken neşeli olduğunu gördü.

Ayrıca, kazadan önce yayımlanan bir Snapchat videosunda, tüm gençlerin emniyet kemerlerinin takılı olduğu ve Hugo’nun aracı kullandığı kaydedildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler ingiltere kaza
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin