Son yolculuğuna binlerce kişi tarafından uğurlandı: Volkan Konak'ın cenazesindeki yoğun kalabalık havadan görüntülendi
Konser esnasında fenalaşarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ünlü sanatçı Volkan Konak'ın cenazesi, dün İstanbul'da düzenlenen törenin ardından memleketi Trabzon'un Maçka ilçesine getirildi. Konak, memleketi Trabzon'da son yolculuğuna binlerce kişi tarafından uğurlandı.
This browser does not support the video element.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) İskele kentinde 29 Mart'ta, konser sırasında sahnede kalp krizi geçiren, hastaneye kaldırılan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan sanatçı Volkan Konak'ın cenazesi, memleketi Trabzon'un Maçka ilçesine getirildi. Ölümüyle hayranları, ailesi ve sanat dünyasını yasa boğan Volkan Konak için İstanbul'un ardından Maçka Merkez Camisi'nde de tören düzenlendi.
Törene Konak'ın eşi Selma Konak, çocukları Şimal, Volkan ve Derin Konak ile ailesinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Vali Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, spor, sanat ve iş dünyasından çok sayıda isim ile binlerce kişi katıldı. Cenaze öncesi ilçe girişinde Volkan Konak için anma töreni de yapıldı.
Duaların edildiği tören alanında alkışlarla karşılanan Konak’ın Türk bayrağıyla kaplanan tabutu üzerine adının yer aldığı 61 numaralı Trabzonspor forması konulup, Trabzonspor bayrağı da örtüldü. Kalabalık nedeniyle törende izdiham yaşanırken, ilçeye çok sayıda kişinin gelmesiyle Trabzon-Gümüşhane kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu.