Pardon filmi gerçek oldu! Japonya’da 58 yıl idam cezası bekleyen adamdan özür dilendi

Japonya'nın Shizuoka bölgesi polis şefi, cinayet suçlamasıyla 58 yıl haksız yere tutuklanan Iwao Hakamada'dan özür diledi. Hakamada, 2014 yılında serbest bırakıldı ve 2023'te suçsuz ilan edildi.

This browser does not support the video element.

Japonya'nın Shizuoka bölgesi polis şefi Takayoshi Tsuda, dün Iwao Hakamada'nın evini ziyaret ederek hem Hakamada'dan hem de kız kardeşi Hideko'dan yanlış tutuklama ve soruşturma için özür diledi. Tsuda, "Tutuklanmanızdan, masumiyetinizin kanıtlandığı zamana kadar geçen 58 yıl boyunca, size tarif edilemez bir kaygı ve yük yaşattık. Gerçekten üzgünüz. Soruşturmalarımızın daha titiz ve adil olmasını sağlamak için çaba göstereceğiz" ifadelerini kullandı. Hideko, polise yanıt vererek, "Bu 58 yıl önce oldu. Her şeyin bizim kaderimiz olduğuna inanıyoruz. Artık polise hiçbir şikayette bulunmayacağız" dedi.

YENİDEN YARGILAMADA SUÇSUZ İLAN EDİLDİ

Hakamada, 1966 yılında dört kişiyi öldürmekle suçlanarak tutuklandı. Hakamada, ölüm cezasına çarptırıldıktan sonra, kız kardeşi Hideko, yıllarca kardeşinin yeniden yargılanması için başvuruda bulundu. 2014 yılında, bölge mahkemesi Hakamada'nın idam cezasını askıya alarak yeniden yargılama kararı verdi ve Hakamada serbest bırakıldı. Hakamada, 26 Eylül'de yapılan yeniden yargılama sonucunda suçsuz ilan edildi.

Bartın'da feci kaza kamerada! Eski eşini kız arkadaşıyla birlikte darbetti! Esenler'de park yeri tartışmasında kan aktı! İsrail, Beyrut saldırısının görüntülerini paylaştı Otomobilin kaputuna konan karga bakın ne yaptı... Başakşehir'de yürekleri ağza getiren anlar!