Zehra Taşkesenlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Eski AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu hangi görevlerde bulundu?

Vergi müfettişleri tarafından, AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun sahte faturalarla vergi kaçırdığının tespitlendiği iddia edildi. Söz konusu iddia sosyal medyada gündem olurken Zehra Taşkesenlioğlu'nun hayatı merak konusu oldu. Peki, Zehra Taşkesenlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Eski AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu hangi görevlerde bulundu?

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Eski AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun ortağı olduğu şirkete sahte faturadan ceza kesildiği öne sürüldü. Taşkesenlioğlu'nun ise buna karşılık "Üç kuruş para için bana yine günlerce sövdüreceksiniz” şeklinde açıklamaya yaptığı iddia ediliyor. Bunun üzerine vatandaşlar, "Zehra Taşkesenlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?" gibi aramalara başladı. Peki, Eski AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu hangi görevlerde bulundu?

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Zehra Taşkesenlioğlu 1972 tarihinde Mazhar ve Saide Taşkesenlioğlu'nun çocuğu olarak Erzurum'da dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini Erzurum'da tamamlayan Taşkesenlioğlu, 1995 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Marmara Üniversitesinde iktisat, Bahçeşehir Üniversitesinde Avrupa Birliği ilişkileri alanında yüksek lisans çalışmalarını tamamladı.

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

1995'te Refah Partisinde il kadın kolları başkanı görevinde bulunan Taşkesenlioğlu, 2015 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi listesinden Erzurum milletvekili seçildi; 25, 26 ve 27. dönemde milletvekilliği görevlerinde bulundu. 2023 genel seçimlerinde ise aday gösterilmedi.

Taşkesenlioğlu, Twitter üzerinden tanıştığı Prof. Dr. Ünsal Ban ile 28 Nisan 2019 tarihinde evlendi. Nikaha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, Erzurum milletvekilleri ve çok sayıda bürokrat katıldı. Taşkesenlioğu'nun Ağustos 2022'de eşine açtığı boşanma davasında yüksek miktarda tazminat istemi olduğunun basına yansıması sonrasında, boşanmaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Sermaye Piyasası Kurulu eski Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun kardeşidir. İyi düzeyde İngilizce, Fransızca ve Svahili bilmektedir.

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU HAKKINDA İDDİA

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre Taşkesenlioğlu, 2005 yılında Maya Araştırma Danışmanlık Eğitim Organizasyon Ticaret Limited Şirketi’ni kurdu. Taşkesenlioğlu, 29 Ekim 2019’da da bu şirketteki hisselerini devretti. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı vergi müfettişleri 2022 yılında şirketi denetledi. 28 Haziran 2022 tarihli Vergi İnceleme Raporu’nda, Taşkesenlioğlu’nun şirket ortağı olduğu dönemde “Aztekin İnşaat Şirketi’nden sahte fatura kullandığı” belirtildi.

Raporda, “Aztekin İnşaat Şirketi’nden KDV hariç 100 bin TL, KDV dahil 118 bin TL tutarında sahte fatura kullanmıştır. Kullanılan sahte faturalara ait KDV’lerin indirim KDV’ler içindeki payı yüzde 30 dolayındadır. Bu da 18 bin TL’ye denk gelmektedir” denildi.

Galatasaray, Kadıköy'den lider döndü Narin Güran Cinayetinde Gizli Tanık Ortaya Çıktı Kızıl Goncalar'ın final tarihi belli oldu Kayıp olan iş insanı ölü bulundu: Taşla ezmişler Bir Gece Masalı'na sürpriz transfer! Galatasaray'dan çok konuşulacak derbi paylaşımı