Yusuf Dikeç kimdir, kaç yaşında, nereli? 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda atıcılıkta gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'in hayatı...

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türk sporcuların başarısı konuşulmaya devam ediliyor. Atıcılık 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde, Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'dan oluşan milli takım, gümüş madalya kazandı. Yaşanan gelişmenin ardından Dikeç'in kariyer hayatı merak konusu oldu. Peki, Yusuf Dikeç kimdir, kaç yaşında, nereli? 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda atıcılıkta gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'in hayatı...

Chateauroux Atıcılık Merkezi'nde gerçekleştirilen 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinin finalinde, milli takımımız Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, Damir Mikec ve Zorana Arunovic'in yer aldığı Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Milli ikili Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, 16-14 kaybederek gümüş madalya elde etti. Bu madalya, Türkiye'ye atıcılık branşında kazandırılan ilk madalya oldu. Peki, Yusuf Dikeç kimdir, kaç yaşında, nereli? 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda atıcılıkta gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'in hayatı...

YUSUF DİKEÇ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Yusuf Dikeç 1 Ocak 1973 tarihinde Göksun, Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Atıcılık sporcusu olan Dikeç, tabanca kategorilerinde yarışmaktadır. Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde spor hayatını sürdüren Dikeç, 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca dallarında ülkesini temsil etti.

Mersin'de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları'nda ise bir altın ve bir gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, 2016 Yaz Olimpiyatları'nda da yer aldı. Dikeç, 50 metre tabanca kategorisinde 550 puanla 22. oldu ve elemelerde mücadeleye veda etti.

Jandarma Genel Komutanlığında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesinde bir asker olan Dikeç, 2024 Yaz Olimpiyatları'nda Şevval İlayda Tarhan ile birlikte, karma 10 m havalı tabancada finalde 2. olarak Türkiye'nin bu branştaki ilk olimpiyat madalyası olan gümüş madalya kazandı.

SOSYAL MEDYADA MİZAH KONUSU OLDU

Yusuf Dikeç'in sahneye kulaklıksız ve tek eli cebinde çıkarak atış yapmasıyla gümüş madalya kazanması sosyal medyanın gündemine oturdu. Öyle ki Sırp rakibi bulanıklığı önlemek için ilave lens, daha fazla hassasiyet için ana lens, ortam gürültüsünü susturmak için kulak koruyucuları takması dış basında gündem ve mizah konusu oldu.

2024 PARİS OLİMPİYATLARINDA SON DURUM (30 TEMMUZ 2024)

Boks branşında milli sporcu Esra Yıldız Kahraman, Malili Marine Fatoumatta Colette Camara'yı 5-0 yenerek son 16 turuna yükseldi.

Milli atıcı Oğuzhan Tüzün, mücadele ettiği trap kategorisinde finale kalamadı.

Milli judocu Vedat Albayrak, son 16 turunda veda etti.

Milli Kürekçi Elis Özbay, kadınlar tek çifte çeyrek finalinde serisini 7:56.51'lik dereceyle 6. sırada tamamladı. Yarın C/D yarı finalinde mücadele edecek.

Milli badmintoncı Neslihan Yiğit, J grubunda oynadığı ikinci ve son maçta Peru'dan Ines Lucia Castillo'yu 21-16 ve 21-17'lik setlerle 2-0 yenerek ilk galibiyetini aldı.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat! Benfica'ya üç puanı Kerem ve Orkun getirdi