Yumuşacık et sote tarifi. Evde et sote nasıl yapılır. Et sote malzemeleri neler?
Et sote özellikle bayram vakitlerinde sıklıkla hazırlanan bir yemek. Bu tarifle yumuşacık lokum gibi hazırlanan et sote içerisine eklenen domates, soğan, biber gibi malzemelerle birlikte daha lezzetli oluyor. Etlerin yumuşacık pişmesinin en önemli püf noktası tencerenin kapağını olabildiğinde kapalı tutup etlerin kendi buharında pişmesini sağlamaktır. Peki yumuşacık et sote nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte et sote tarifi ve malzemeleri.
Et sote hem besleyici hem de lezzetli bir tariftir. Yapımında kuşbaşı et, domates, sivri biber ve bazı baharatlar kullanılan et sote malzemelerin tavada sırayla kavurarak pişirilmesiyle hazırlanıyor.
Et sotenin daha lezzetli olmasını istiyorsanız pişirme işleminin sonlarına doğru küçük bir miktar tereyağı ilave edebilirsiniz. İsterseniz pişirirken arpacık soğan, sarımsak ve mantar da kullanabilirsiniz.
Et soteyi yanında patates püresi, salata, pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz. Ayrıca yoğurtlu salata veya meze de et sote yemeğine çok yakışıyor. İçecek olarak çay veya ayran tüketebilirsiniz. Peki yumuşacık et sote nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte et sote tarifi ve malzemeleri.
ET SOTE MALZEMELERİ NELER?
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
500g kuşbaşı et
2 adet domates
4 adet sivri biber
Pul biber
Karabiber
Kekik
Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
Tuz
ET SOTE NASIL YAPILIR?
Sıvı yağı ve tereyağını tavada eritin.
Ardından doğranmış soğanları ekleyerek kavurun.
Kuşbaşı doğranmış eti de ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın ve ara ara karıştırın.
Etler suyunu salıp çekene dek pişirin.
Domates ve sivribiberi doğrayıp ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın ve domatesler suyunu salana dek pişirmeye devam edin.
Ardından karabiber, pul biber ve kekik ekleyerek karıştırın.
Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın.
Etler lokum gibi yumuşayana kadar pişirin.
Tuzu ekleyip 5 dakika daha karıştırın.
Afiyet olsun.
ET SOTE HAZIRLAMANIN PÜF NOKTALARI NELER?
Etleri yıkamak yerine süzgeçte bekletin ve kanını süzdürün. Kağıt havlu ile kurulayın ve tavaya alın. Etin yağsız, bonfile gbi yumuşak kısmını sotelik olarak doğrayın.
Etlerin genel olarak yıkanmaması öneriliyor. Çünkü etler yıkandığında bakteriler çoğalıyor ve etrafa yayılıyor. Bu sebeple etleri önce süzmek ardından kağıt havluyla kurulamak gerekiyor.