Yola çıkacaklar dikkat! İstanbul çıkışlarında Kurban Bayramı yoğunluğu! Trafik durma noktasına geldi

Kurban Bayramı arifesinde, sabah erken saatlerde Çamlıca Gişeleri'nde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Kaynak: DHA

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar bayram arifesinde yola çıktı.

Sabahın erken saatlerinde D-100 Karayolu Ankara istikametinde ve Çamlıca Gişeleri'nde trafik yoğunluğu oluştu.

Araçlar zaman zaman durma noktasına geldi.

KURBAN BAYRAMI KAÇ GÜN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada İdari İzin kapsamında perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlandığını ifade etti. Kurban Bayramı tatili memurları kapsayacak.

657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurları için geçerli oluyor. İdari izin sektörü kapsamıyor. İdari izinle beraber bayram tatili memurlar için 9 gün oldu.

20 Haziran Perşembe, 21 Haziran Cuma günün de tatile eklenmesiyle birlikte bayram tatili hafta sonu ile beraber toplam 9 gün.

BAYRAMDA NERELER KAPALI?

Kurban Bayramı tatilinde kamu kurumlarının tamamı kapalı oluyor. Memurlar izinli olduğundan kamu bankaları, noterler, kaymakamlıklar, valilikler, belediyeler vs. hizmet vermeyecek.

Kamu bankalarının yanı sıra özel bankalar ve borsa faaliyetlerine ara verecek. Hastanelerin acil servisleri dışındaki bölümleri kapalı olurken eczaneler ise nöbet sistemine uygun çalışacak.

Okullar ise bayram tatilinde yaz tatilinde olduğundan öğrenciler ek olarak tatil yapamayacak.

Zincir marketler ise bayramın genellikle 1. günü kapalı olurken diğer günlerde faaliyetlerine devam ediyor.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat! Benfica'ya üç puanı Kerem ve Orkun getirdi