YÖKDİL SONUÇ SORGULAMA SAYFASI 2024 : YÖKDİL 2 sınav sonucu açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? (sonuc.osym.gov.tr)

YÖKDİL (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı) yılda iki defa ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenleniyor. 11 Ağustos 2024 tarihinde YÖKDİL/2 düzenlendi. Sınava katılım sağlayan adaylar, YÖKDİL sonuç sorgulama sayfasını ziyaret etmeye başladı. Peki, YÖKDİL 2 sınav sonucu açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? (sonuc.osym.gov.tr)

ÖSYM 2024 sınav takvimine göre 25 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında YÖKDİL/2 başvuruları alındı. Sınav ise 11 Ağustos günü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 81 ilde, 87 sınav merkezinde, 349 bina ve 4 bin 16 salonda düzenlendi. YÖKDİL 2 temel soru kitapçığı ve cevap anahtarları yayımlandı. Peki, YÖKDİL 2 sınav sonucu açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Adaylar sınav sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecek. İşte, YÖKDİL sonuç sorgulama sayfası...

YÖKDİL SONUÇ SORGULAMA SAYFASI 2024

YÖKDİL/2 sınav sonuçları açıklandığında, ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden duyurulacak. Sınava katılım sağlayan adaylar sonuçlarını ise ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecek.

YÖKDİL 2 SINAV SONUCU AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 YÖKDİL/2 başvuruları 25 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında ÖSYM AİS üzerinden alındı. Sınav ise 11 Ağustos 2024 Pazar günü düzelendi. ÖSYM sınav takvimine göre; YÖKDİL 2 sınav sonucu 29 Ağustos 2024 Perşembe günü açıklanacak. Sınav sonucu bu tarihten itibaren 5 yıl boyunca geçerli olacak.

YÖKDİL 2 sınav sonuçlarının belirtilen tarihten erken açıklanması beklenmiyor. Konuyla ilgili bir gelişme olması halinde haberimizde yer vereceğiz.

YÖKDİL NE İŞE YARAR?

YÖKDİL (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı), yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim görmek isteyen adayların yabancı dil yeterliliklerini ölçmek amacıyla ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır. Bu sınav, özellikle akademik kariyer yapmayı hedefleyenler için önemlidir.

YÖKDİL, Türkiye'deki üniversitelerin lisansüstü programlarına başvuru yapacak adaylardan istenen yabancı dil yeterlilik belgesi niteliğini taşır.

Akademik kariyer yapmak isteyenler için doçentlik başvurularında YÖKDİL'den alınan puan geçerlidir.

Bazı yurtdışı eğitim ve burs programları, adayların yabancı dil seviyesini belirlemek için YÖKDİL puanını kabul edebilmektedir.

Türkiye'deki üniversitelerde akademik kadro pozisyonlarına başvuracak adaylardan da YÖKDİL puanı istenebilmektedir.

Kamu kurumlarında çalışan bazı personeller için dil tazminatı alınabilmesi için YÖKDİL puanı gerekebilmektedir.

YÖKDİL sınavı, genellikle İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde yapılır ve alanlara (fen bilimleri, sağlık bilimleri, sosyal bilimler) göre farklılık gösterebilir.

İslam Memiş Uyardı: Uzak Durun Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!