Yılmaz Özdil'in villası için son nokta koyuldu!

Bodrum Belediyesi, Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'ın Bodrum'daki eviyle ilgili iddialarla ilgili bir açıklama yaptı. Kaçak iddialarının ortaya atıldığı villada dün inceleme yapılmıştı.

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Bodrum'daki eviyle ilgili iddialara dün akşam Halkın Vicdanı programında yanıt vermişti. Bodrum Belediyesi de imar ve ruhsat izinleri 10 yıl önce alınan evle ilgili bir açıklama yaptı.

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil’in Bitez’deki evi Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından incelendi.

İşte Bodrum Belediyesi’nden yapılan açıklama:

Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, son günlerde kamuoyu gündemine gelen Bitez Mahallesi 349 ada 4 parsel üzerindeki yapı ile ilgili gerekli incelemeleri tamamlamıştır.

Bodrum Bitez Mahallesi'nde, 349 ada 4 parsele kayıtlı mülkiyet ile ilgili herhangi bir 18. Madde uygulaması söz konusu değildir.

18. MADDE UYGULAMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Bilindiği üzere; imar uygulamaları, İmar Kanunu'nun 15,16 ve 18. Maddeleri kapsamında yürütülür. Yeni parselasyon planı, mülkiyetlerin koordinat değişikliği gibi hususlar, 18. Madde uygulamasının bir neticesidir. Söz konusu mülkiyet ile ilgili herhangi bir 18. Madde uygulaması söz konusu olmadığından, yer değişikliği ya da parselin taşınması gibi bir durum mümkün değildir.

Belediyemiz tarafından yapılan incelemeler neticesinde, parselin taşındığı iddiası hakkında şu tespitler yapılmıştır.

Söz konusu 349 ada, 4 parselinde içerisinde bulunduğu alandaki mülkiyetler 1970'li yıllarda yapılan imar uygulamaları neticesinde oluşmuştur.

70'li yıllarda tescil edilen parsel, daha sonrasında herhangi bir parselasyon/imar uygulama işlemi görmemiştir.

PARSELİN TAŞINMASI MÜMKÜN DEĞİL

Bilindiği üzere imar uygulamaları, İmar Kanununun 15, 16 ve 18. maddeleri kapsamında yürütülmektedir. Yeni parselasyon planı, mülkiyetlerin koordinat değişiklikleri vb. hususların oluşması 18. madde uygulamasının bir neticesi olup, 349 ada, 4 parsel için herhangi bir 18. madde uygulaması söz konusu olmamıştır. (yani yer değişikliği, parselin taşınması gibi hususlar mümkün değildir.)

Parselin yapılaşması hakkındaki tespitler ise şöyledir:

İlk ruhsat 12.02.2008 tarih ve 2008/16 sayılı yapı ruhsatı ile düzenlenmiştir. (2 bağımsız bölümden oluşan tek kat (120,00 m²) işyeridir.)

Sonrasında bu yapı ruhsatına göre herhangi bir inşaat faaliyetine başlanılmamış ve iki yılda bir (süre uzatımı amacıyla) yenileme ruhsatları düzenlenmiştir.

Daha sonrasında 20.12.2016 tarih ve 2016/746 sayılı tadilat ruhsatı düzenlenmiştir. (Bu ruhsat da 2 bağımsız bölümden oluşan tek kat (142,50 m²) işyeridir.

Söz konusu yapı için (işyeri olarak) 10.08.2017 tarih ve 2017/383 sayılı yapı kullanma izin belgesi düzenlenmiştir.

Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti Maximin, Mourinho'yu hayal kırıklığına uğrattı Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu! AFAD duyurdu: Muğla açıklarında deprem Narin Güran cinayetine ilişkin kritik bilgi İstanbul'da polise saldırı: Şüpheliler gözaltında