Yiğit Bulut TUSAŞ'a neden saldırıldığını açıkladı. Cevdet Yılmaz da açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz, TUSAŞ'a yönelik yapılan terör saldırısı için "Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır." derken "İsrail Türkiye'ye saldıracak" çıkışıyla gündem olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut ise İsrail'e dikkat çekti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerinden patlama ve silah sesleri duyuldu.

Olay yerine itfaiye, sağlık ve güvenlik ekipleri yönlendirildi. Olayın bir terör saldırısı olduğu değerlendirmeleri sürerken, İçileri Bakanı Ali Yerlikaya'dan paylaşım geldi.

Yerlikaya, TUSAŞ tesislerine terör saldırısı gerçekleştiğini, şehit ve yaralıların olduğunu duyurdu.

CEVDET YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı ve "Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır." dedi.

Açıklamada şu ifadeleri kullandı: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan savunma sanayimizin kahramanlarına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Saldırının gerçekleştiği ilk andan itibaren güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etmiş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca da adli soruşturma başlatılmıştır. Bu hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar, ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir.

YİĞİT BULUT'TAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“İsrail Türkiye’ye nasıl saldıracak” diye olayı küçültmeye çalışanlar! İyi okuyun! Neden TUSAŞ? Türkiye’nin 5. Nesil uçak alımına, proje ortaklığına, tedarik etmesine engel olan küresel güçler, TÜRKİYE’nin kendi muharip uçağını insansız hava araçlarını yaptığı tesise saldırıyor! Daha doğrusu köpeklerini saldırtıyor! Ne zaman? “Terör bitsin” çağrısı yapıldığının ertesi günü! BAŞKAN ERDOĞAN TÜRKİYE’nin 100 yıllık batı emperyalizmine esaretine son verme yolunda BRİCS ZİRVESİNDE olduğu saatlerde!! Akıl tutulması yaşayanlar, hala soruyor musunuz; Türkiye’ye nasıl saldıracaklar!! TÜRK YURDUNA yönelik küresel saldırı çoktan başladı! UYKUDAKİLER UYANSIN!!

Real Madrid, Dortmund'u ikinci yarıda yıktı Galatasaray zor da olsa üç puana uzandı Şenol Güneş'ten, İrfan Can'a transfer teklifi TUSAŞ'a saldırı; olay yerinden ilk fotoğraflar... Narin Güran soruşturmasında büyük tehlike! Ankara TUSAŞ'ta bir patlama daha meydana geldi