Yeşilçam'ın unutmaz oyuncularından Erol Taş'ın kahvehanesi harabeden farksız! Yeşilçam'ın kötü adamı işletiyordu şimdi metruk halde

Türk Sineması'nda genellikle karşımıza "kötü adam" rolleriyle çıkan Erol Taş'ın İstanbul Fatih ilçesi Cankurtaran'daki kahvehanesi harabeye döndü. Erol Taş'ın sinemanın yanı sıra 50 yıl boyunca işlettiği ve sonrasında iki kez el değiştiren kahvehane şimdiki metruk haliyle çevre sakinlerini de korkutuyor. Uzun yıllar semtin simgesi olan ve son olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildiği öğrenilen mekânın otel yapılacağı yönünde iddialar da bulunuyor.

Demokrat Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, Türk sinemasında 600'e yakın filmde oynayan, Erol Taş'ın işlettiği, Fatih ilçesindeki Cankurtaran Mahallesi'nde bulunan meşhur kahvehaneyi ziyaret etti. 1998 yılında hayatını kaybeden Erol Taş’ın akrabaları tarafından 2010 yılına kadar işletilen, sonradan Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilen kahvehane, son 6 yıldır bakımsızlıktan harabeye döndü. Muhtar ziyaretleri kapsamında Erol Taş'ın yeğeni olan mahalle muhtarı Nevin Taş ile bir araya gelen İlay Aksoy, evsizlerin barındığı kahvehane hakkında bilgi aldı.

"BURASI DEĞERLENDİRİLSE BAMBAŞKA OLURDU"

Nevin Taş, Aksoy’a, "Ben, doğma büyüme Cankurtaranlıyım, Cankurtaran Mahallesi Muhtarı’yım. Benim çocukluğum burada geçti. Burası iki defa el değiştirdi. Burası değerlendirilemedi. Sonra vakfa geçti. Bildiğim kadarıyla burası otele dönüştürülecek. Burayı adres olarak biliyorlardı, Erol Taş Kahvesi olarak. Herkes burayı kolaylıkla bulabiliyordu. Burası bir nostaljiydi. Burası değerlendirilseydi bambaşka olurdu" diye konuştu.

"HARABEYE DÖNMÜŞ"

Aksoy ise yetkililere seslenerek "Erol Taş'ın meşhur kahvesi harabeye dönmüş vaziyette. Burası bizim için kültür değeri esasında" dedi.

EROL TAŞ KİMDİR?
Erol Taş, Türk sinemasında canlandırdığı kötü karakterlerle hafızalara kazınmıştır.

Erol Taş, 28 Şubat 1926 tarihinde Erzurum'da dünyaya geldi. Henüz iki yaşındayken babası Hamza Bey'in ölümü üzerine annesi Nefise Hanım ile birlikte İstanbul'a taşındı. Ailesine yardım etmek için okuldan ayrıldı ve çeşitli işlerde çalıştı.

O dönem boksörlük de yapan Taş, 1947 yılında İstanbul ve Türkiye ikinciliğini kazandı. Aynı yıl askere gitti. Daha sonra Cankurtaran’da bir iplik fabrikasında çalışmaya başladı.

Son halini gören herkes aynı yorumu yaptı Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme! Okan Buruk'un özel isteği Michail Antonio Narin Güran cinayetinde 3 kişi daha evdeymiş Restorandaki yangından acı haber geldi Dikkat! Meteorolojiden kritik uyarı geldi