Yeni depremler olabilir! Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama

Malatya'nın Kale ilçesinden Diyarbakır ve Elazığ ve çevre illerde hissedilen 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Korkutan depremin ardından Deprem uzamanı Ahmet Ercan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Malatya'nın Kale ilçesinde, saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli deprem, aralarında Elazığ, Diyarbakır, Tunceli ve Gaziantep'in de bulunduğu birçok ilde hissedildi. 

Korkutan depremin ardından Valilik tarafından yapılan açıklama sonrasında Elazığ ve Malatya'da okullar bugün için 1 günlüğüne tatil edildi.

"15 GÜN İÇİNDE YENİ DEPREMLER OLABİLİR"

Prof. Dr. Ahmet Ercan depreme ilişkin Odatv'ye açıklamalarda bulundu. 15 gün içinde yeniden deprem olabileceğini söyleyen Ercan, "Türkiye'nin dört tane kırığı var. Bir tanesi Doğu Anadolu kırığı, bir tanesi ölü deniz kırığı bir tanesi ala kalkanı, bir tanesi Kıbrıs yayı ve Adana yöresi kırıkları. Burada bir enerji boşalımı oluştu. Burada biriken enerjinin boşalmasını bekliyordum. Beklediğimiz artçı seviyeleri 7'ye kadar deprem üretebilir. Dolayısıyla Malatya'daki deprem 2023'ün artçı depremidir. Bunun arkasında 15 gün içinde 5 büyüklüğünde depremler gelebilir.

Yine aynı iller Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Kayseri... Bu bölgeler deprem altındadır. Diyarbakır ya da Urfa merkezli deprem beklemiyorum. 2023'teki depremin sonucudur" ifadelerini kullandı. 

Bahar Candan: Ablam sevgilimle ilişki yaşıyor Lapa Lapa Kar Yağışı Geliyor. Şiddetli deprem oldu! İşte hissedilen iller... Öğretmeni tarafından tecavüze uğradığını söyledi! Rojin'in ölümünde Narin yöntemi mi uygulandı? 4.7 büyüklüğünde bir deprem oldu