Yediğiniz tüm pişileri unutun: Yaptığınız anda kapış kapış gidecek. Kahvaltının yeni gözde tarifi belli oldu. Simit pişi nasıl yapılır?

Normal pişiden çok daha lezzetli bir pişi tarifi bulundu. Bu tarifin müptelası olacak, her kahvaltıda yapmak isteyeceksiniz. İşte lezzetiyle büyüleyen simit pişi tarifi için gerekli olan malzemeler...

Malzemeler;

1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağından biraz fazla
Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

Kaplamak için
1 kase süt
Susam

Pişirmek için:
Sıvı yağ

Yapılışı;

İlk olarak yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı ılık süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuzu alalım.

Malzemeleri kabın içerisine aldıktan sonra güzelce karıştıralım. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra 2,5-3 su bardağı kadar unun bir kısmını ve 1 paket instant mayayı ilave edelim.

Spatula yardımıyla malzemeleri homojen olana dek güzelce karıştıralım. Toparladığımız hamuru elimizle yoğurmaya başlayabiliriz.

Unu azar azar ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Ardından kabın üzerini streç film ile kapatalım ve hamurun 45 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim. 

Sürenin sonunda mayalanan hamurumuzu un serptiğimiz tezgahın üzerine alalım. Hamurumuzu son kez toparlayalım ve merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açmaya başlayalım.

Akabinde hamurumuzu aparata yardımıyla şekil verelim. Şekil verdiğimiz pişileri yağlı kağıdın üzerine koyalım.

Hazırladığımız pişileri önce süte sonra susama bulayalım. Yağ kızdıktan sonra pişilerimizi arkalı önceli olacak şekilde güzelce pişirelim.

Afiyet olsun...

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Acun, Jose Mourinho'nun istemediği Pedro'yu alıyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat!