Yabancı oyuncu sayısına İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan yepyeni ayar. Transferde artık bu kurallara dikkat edilecek

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’nun duyurduğu yeni düzenlemeye göre, Süper Lig’de yaş ve milli takım şartlarıyla sınırsız yabancı futbolcu transferi mümkün olacak. TFF'nin, Süper Lig ve 1. Lig için belirlediği yabancı futbolcu kriterleri netleşmeye başladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Süper Lig’de devrim niteliğinde bir değişiklik müjdesi verdi. Hacıosmanoğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki sezon yabancı sınırı kalkacak, ancak kriterlerle düzenlenecek." ifadelerini kullandı. TFF yetkilileri ise yeni yabancı oyuncu düzenlemesinin detaylarını şekillendirmeye başladı. 

2025-26 sezonunda Süper Lig kulüpleri, belirli kriterlere uymak şartıyla istedikleri sayıda yabancı futbolcuyu kadrolarına katabilecek. Ancak yabancı transferlerinde yaş ve milli takım performansı gibi sınırlamalar uygulanacak. Böylece genç ve kaliteli yabancıların lige kazandırılması hedefleniyor. 

YAŞ SINIRI VE MİLLİ TAKIM ŞARTI

Ajansspor'dan Özgür Sancar'ın haberine göre; yeni düzenlemeye göre, yabancı oyuncularda yaş sınırı 24 olacak. Kulüpler, 24 yaşından büyük en fazla üç yabancı oyuncu transfer edebilecek. Ancak bu oyuncuların, transfer edilmeden önceki bir tam sezonda milli takımlarının maçlarının en az yüzde 75’inde forma giymiş olmaları gerekecek. Bu sayede ligin niteliksiz yabancı futbolcularla dolmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. 

1. LİG'DE YABANCI YASAKLANIYOR

Bir diğer köklü değişiklik ise TFF 1. Lig’i ilgilendiriyor. Yeni sezondan itibaren, TFF 1. Lig ekipleri yabancı futbolcu transfer edemeyecek. Sadece mevcut sözleşmeleri devam eden yabancılar ligde forma giymeye devam edebilecek. Bu kararın, 1. Lig'i tamamen yerli futbolculardan oluşan bir yarışma platformuna dönüştürmesi bekleniyor. Ayrıca, altyapı fonlarının artırılmasıyla Türk futbolunun genç yetenekleri için daha fazla fırsat yaratılması hedefleniyor. 

MAVİ KART UYGULAMASINA VEDA 

Süper Lig’de 'Mavi Kart' statüsüne yönelik düzenlemeler de gündeme alındı. Yeni düzenleme kapsamında, Türk devletlerinden gelen veya farklı ülkelerin milli takımında oynayan futbolcular, artık Türkiye'de yabancı statüsünde değerlendirilecek. Ancak Kerem Demirbay ve Bakhtiyor Zaynutdinov gibi mevcut sözleşmeleri süren futbolcular, kontratları sona erene kadar Mavi Kart uygulamasından yararlanmaya devam edebilecek.

Narin Güran cinayeti dilekçe hamlesi Bebekleri öldüren çete olayında yeni gelişme! Lucas Torreira adım adım Boca Juniors'a Elif Karaarslan'dan yine iddialı poz Umut Akyürek'in madde bağımlısı kızından paylaşım Asgari ücrette masadaki ilk rakam belli oldu