Vücudu zırh gibi koruyan bitki bulundu: Kaynatıp çayını içince etkisine şahit olacaksınız. Kuşburnunun mucizevi faydaları ortaya çıktı

Kuşburnu, yüzyıllardır geleneksel tıpta pek çok hastalığın tedavisi için kullanılmıştır. Genellikle çay olarak tüketilen kuşburnunun faydalarını okuyunca bardak bardak içmek isteyeceksiniz. İşte kuşburnunun vücudumuza sağladığı muhteşem faydalar

Kuşburnu, taze veya kurutulmuş olarak kullanılan, içi tohum dolu bir soğan olan gül bitkisinin aksesuar bir meyvesidir. Kuşburnu özellikle portakalları bile geride bırakan olağanüstü yüksek C vitamini içeriğiyle ünlüdür.

Bu nedenle yüzyıllardır bağışıklık sistemini güçlendirmek, soğuk algınlığı ve griple mücadele etmek için doğal bir ilaç olarak kullanılmakta. Peki, bu mucizevi bitkinin faydaları nelerdir? İşte kuşburnunun faydaları:

Antioksidanlar açısından zengin

Antioksidanlar veya serbest radikaller, moleküllerin hücre hasarını azaltma işlevleriyle ünlüdür. Kuşburnundan elde edilen ekstraktlar diğer meyve ekstraktlarına göre antioksidanlar açısından zengindir.

Bu durumda çay için kurutulmuş toz yerine taze kuşburnu kullanmak daha iyi olacaktır. Bunun nedeni taze kuşburnunun kuru toz haline göre daha yüksek miktarda antioksidan sunmasıdır.

Sağlıklı bir bağışıklık sistemini destekler

Kuşburnu C vitamini açısından zengindir. C vitamini de bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için önemlidir. C vitamini, vücudu hastalıklara karşı koruma işlevini artırır. Kuşburnu, vücudu hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan oluşturur. Bağışıklık sistemini mükemmel derecede korur.

Kilo vermeye yardımcı olur

Kuşburnu çayı potansiyel olarak kilo verme çabalarına yardımcı olabilir. Yapılan bir çalışmanın sonucuna göre, katılan 32 kişi kuşburnu takviyesi alarak 12 haftada diğer insanlara kıyasla önemli kilo kaybı göstermiştir.

Kalp krizi riskini azaltın

Kuşburnu, kalpteki kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilecek ve bunun sonucunda kalbin genel sağlığını iyileştirebilecek yüksek düzeyde lif ve antioksidanlar içerir. 31 kişiyi kapsayan bir çalışmada kuşburnu tedavisi görenlerin LDL kolesterol düzeylerinin düştüğü görülmüştür.

Artrit ağrısını azaltır

Artrit, şiddetli kas veya eklem ağrısıyla tanınan tıbbi bir durumdur. Kuşburnu çayı, artritle ilişkili ağrıyı azaltmaya yardımcı olan sihirli bir anti-inflamatuar işlevlere sahiptir.

Kuşburnunun yan etkileri var mı?

Kuşburnu güvenli kabul edilmekte olup, kullanıcılarda herhangi bir potansiyel yan etki gözlemlenmemiştir. Ancak çok fazla kuşburnu tüketirseniz, yüksek C vitamini içeriği mide bulantısı, mide yanması ve mide rahatsızlığına neden olabilir.

Daha önceden rahatsızlığı bulunan veya ilaç kullananların kuşburnunu takviye olarak kullanmadan önce doktorlarına danışmaları gerekmektedir. Özellikle lityum içeren psikiyatrik ilaçlar kullanıyorsanız kuşburnundan kaçınmanız gerekebilir.

Narin cinayetinde 2 isim hakkında kritik gelişme Galatasaray, Kadıköy'den lider döndü Narin Güran'ın köyü Tavşantepe'deki ölüm listesi Futbolcuları taşıyan otobüs yandı Kızıl Goncalar'ın final tarihi belli oldu Bir Gece Masalı'na sürpriz transfer!