Vicdanım Rahat Demişti Kapısına Kilit Vuruldu! Mehmet Müezzinoğlu'nun Sahibi Olduğu Avcılar Hospital'in Ruhsatı İptal Edildi

Türkiye, para alabilmek için özel hastanelerin yoğun bakımında tutulan ve hayatlarını kaybeden bebeklerin durumunu konuşurken, yenidoğan çetesinin anlaşmalı olduğu hastanelerin ruhsatları birer birer iptal ediliyor. İptal edilen hastaneler arasında eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun AIcılar Hospital adındaki hastanesi de bulunuyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Çok sayıda bebeğin ölümüne neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen 'yenidoğan çetesi' soruşturmasında eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun hastanesi Özel Avcılar Hospital'in de adı iddianameye girmişti.

Sağlık Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yapmış ve adı geçen hastanelere yönelik kapatmaya yönelik hukuki işlemlere başladıklarını duyurmuştu.

Oda TV'den Can Özçelik'e konuşan Avcılar Hospital'ın sahibi Mehmet Müezzinoğlu “Bizim hastanemizin ismi geçiyor. Bizim insanı iyileştirmek, hayatta tutmak dışında bir anlayışımız olamaz. Böyle bir anlayışta olan kişiyi kabul etmemiz de mümkün değil. Ve bu anlayış dışında olan kişilerin de hukuk önünde ceza alması için de çalışırım. İnsan sağlığına, yaşam hakkına zarar veren kim olursa olsun bedelini en ağır şekilde öder" demişti.

Özel Avcılar Hospital’ın 1989 yılında açıldığını ifade eden Mehmet Müezzinoğlu, henüz iddianameye bakmadığını ama hastane yönetiminden bilgi aldığını “Bu kapsamda yüzlerce çalışanımız oldu. Kimse yanlış yapmadı diyemeyiz. İddianameye bakmadım kamuoyuna yansıyan dışında da bir bilgim yok. Ancak hastane yönetiminden bilgi aldım o yüzden içim çok rahat. Çalışma arkadaşlarım işlerini iyi yapan kişilerdir. Zaten 6-7 denetim geçiriyoruz. Vicdani anlamda rahatım.” ifadesini kullanmıştı.

HASTANESİNİN RUHSATI İPTAL EDİLDİ

Türkiye, SGK'dan günlük 8 bin lira alabilmek için bebekleri yoğun bakımda tutarak ölümlerine neden olan Yenidoğan çetesi skandalını konuşurken adı geçen hastanelerle ilgili karar çıktı.

İstanbul'da 9 özel hastane ve bir de Tekirdağ'daki başka bir öze hastanenin ruhsatları iptal edildi.

"Vicdanım rahat" diyen Mehmet Müezzinoğlu'nun hastanesi olan Avcılar Hospital'in de ruhsatı iptal edildi.

İşte ruhsatı iptal edilen hastaneler;

Özel Avcılar Hospital Hastanesi

Özel TRG Hospitalist Hastanesi

Özel Birinci Hastanesi

Özel Güney Hastanesi

Özel Bağcılar Medilife Hastanesi

Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi

Özel Reyap İstanbul Hastanesi

Bağcılar Özel Şafak Hastanesi

Özel Silivri Kolan Hastanesi.

Yenidoğan Çetesi soruşturmasında adı geçen Tekirdağ Çorlu'daki  Özel Reyap Hastanesi'nin ruhsatı iptal edilmişti. 

Narin Güran cinayetinde dikkat çeken detay! Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi Gülen'in ölümünü hangi gazete nasıl gördü? İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme