Usta sanatçı Nesrin Sipahi'nin hayatını kaybettiği söylenmişti. Gerçek bambaşka çıktı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı olan 89 yaşındaki Nesrin Sipahi'nin hayatını kaybettiği söylenmişti. Usta ismin vefat haberi sevenlerini kahrederken gerçek bambaşka çıktı. Hayatını kaybeden isim meğer Nesrin Ersipahi'ymiş...

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı olan 89 yaşındaki Nesrin Sipahi'nin hayatını kaybettiği söylenmişti. Usta ismin vefat haberi sevenlerini kahrederken gerçek bambaşka çıktı. Hayatını kaybeden isim meğer Nesrin Ersipahi'ymiş...

Onur Akay, sanatçının ani gelişen bir rahatsızlık sonucu dün hayatını kaybettiğini söyledi. 

Fenerbahçe marşının unutulmaz seslerinden olan Nesrin Sipahi'nin ölüm haberinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. 

Onur Akay, yanlışlığı ortadan kaldırmak için şu yazıyı paylaştı:

“Türk sanat müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi’yi, ani gelişen bir rahatsızlık sonucu maalesef dün 15 Mart 2024 Cuma sabahı kaybettik. Cenazesi bugün 16 Mart 2024 Cumartesi günü, Ankara Karşıyaka Mezarlığı Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecektir. Soyadı Sipahi olan ve ilk müzik derslerini aldığı babası Ekrem Sipahi, Türk sanat müziğinin en güçlü bayan seslerinden Nesrin Sipahi’yi çok seviyormuş ve ona benzesin diye adını Nesrin koymuş. Profesyonel müzik yaşamının ilk yıllarında, İkinci Nesrin Sipahi olarak tanınan sanatçı, daha sonra yaşanan karışıklıklardan dolayı soyadına Er ekleyerek sahne adını Nesrin Ersipahi yapmış. Mekânı cennet olsun inşallah.”

NESRİN SiPAHİ KİMDİR?

29 Ekim 1934 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Nesrin Sipahi, Müzik eğitimine klasik batı müziği ve şan dersleri alarak başladı. Klasik Türk müziğine olan yeteneği fark edilince ise büyük bestekâr Şerif İçli'den dersler aldı. İstanbul Radyosu'nda münferit programlara çağrılırken, açılan sınava girerek 1953 yılında TRT Ankara Radyosu'nda kadrolu sanatçı olarak göreve başladı. Radyoda Ferit Ruşen Kam, Refik Ahmet Sevengil, Halil Bedii Yönetken, Suphi Ziya Özbekkan ve Ekrem Güyer gibi, dönemin büyük hocalarıyla çalıştı. İlk plağı “Bir rüzgârdır gelir geçer sanmıştım” isimli ilk plak çalışması, 1957 yılında Odeon Plak Şirketi’nden çıktı.

1965 yılında Tamer Yiğit'le başrolünü paylaştığı “Kalbimdeki Serseri” isimli müzikal filmde oynadı. 1974 yılında o dönemin Fenerbahçe futbolcularıyla kulübün bilinen ilk marşı olan sözleri Fecri Ebcioğlu'na ait Yaşa Fenerbahçe'yi söyledi.

1965 tarihli yönetmenliğini Ülkü Erakalın'ın yaptığı Veda Busesi adlı filmde kullanılan şarkıları Nesrin Sipahi seslendirdi. Başrollerini Türkan Şoray ile Tunç Okan’ın paylaştığı filmde kullanılan Veda Busesi başlıklı Yusuf Nalkesen bestesi şarkı, satış rekoru kırarak Sipahi'ye Altın Plak Ödülü kazandırdı.

1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından devlet sanatçısı unvanı verildi. Uzun yıllar gazinolarda assolistlik de yapan sanatçı, müziğe katkılarından dolayı 2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'ne lâyık görüldü. Nesrin Sipahi, ödülünü 9 Şubat 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

NESRİN ERSİPAHİ KİMDİR?

İskenderun'da dünyaya gelen Nesrin Ersipahi, İskenderun Musiki Cemiyeti'ne girerek ilk musiki derslerini almış. Bestekâr ve TRT Müzik Dairesi Eski Başkan Yardımcısı Özgen Gürbüz başta olmak üzere, birçok değerli ustadan nota, usul, nazariyat ve repertuar dersleri almış. Alâeddin Yavaşça imzalı sertifikası da bulunan Nesrin Ersipahi, "Sevde Gör Gülüm" adlı 12 eserden oluşan CD'si ile dikkat çekmiştir. Klasik Türk sanat müziğine yönelen sanatçının, TRT denetiminden geçen çeşitli radyo ve televizyon programlarında yayınlanan 29 eserlik 2 ayrı tanıtım CD'si de bulunmaktadır. Ersipahi, çok sayıda konserde de solist olarak sahneye çıkmıştır.

Enes Güran'ın Ses kayıtları Ortaya Çıktı Okan Buruk'un özel isteği Michail Antonio Derin yırtmaçlı sahne kıyafeti olay yarattı Narin Güran cinayeti davasında yeni gelişme! Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek Restorandaki yangından acı haber geldi