Ürünlerinde domuz eti olduğu iddia edilmişti: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Köfteci Yusuf'a ilişkin ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ürünlerinde domuz eti tespit edildiği iddialarıyla gündeme gelen Köfteci Yusuf ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerin ardından dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı taklit ve tağşiş ürünleri listesinde Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti kullanıldığı açıklanmıştı.

Şirket iddiaları yalanlarken bakanlık ise daha önce adını açıklamadığı Köfteci Yusuf'u da listesine eklemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de günlerdir konuşulan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ülkede 724 bin gıda işletmesinin bulunduğunu belirtti.

Erdoğan, "Bu işletmeler; üretici, satıcı ve dağıtıcılar olarak faaliyet göstermektedir. Her biri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mutlaka yılda en az bir kez denetlenir" ifadelerini kullandı.

Bu yıl denetimlerin sayısının 1 milyona yaklaştığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Tarım ve Orman Bakanlığımız bir sıkıntı tespit edildiği anda bunları elektronik olarak anlık takip edilebilecek bir hale getirdi. Sözünü ettiğiniz köftecideki denetimde Ankara’da iki şubede uygunsuz gıda tespiti yapılıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor.

İtiraz süreçleri oluyor. Mahkeme, bakanlığımızın kararını önce iptal ediyor, bakanlık tarafından bu karara itiraz edildiğinde bu kez itirazlar kabul ediliyor. Yargı süreci tamamlandığında ve kesinleştiğinde de bu denetim raporu yayımlanıyor. Bakanlığımızın yapmış olduğu idari işlemler de yargısal denetim altındadır. Herkesin de kendini savunma hakkı bulunuyor.

Netice itibarıyla mahkeme nihai kararı veriyor, bakanlık da denetimin sonucunu yayımlıyor. Bu denetimlerimiz devam edecek, devam ediyor. Sonuç itibarıyla gıda konusu hakikaten ciddiye alınması gereken bir husus."

İşte sucuk diye eşek eti yediren firmalar A Milli Takım, Karadağ engelini tek golle geçti Eski hakem Elif Karaarslan'a ilişkin yeni gelişme Burcuna göre hangi renk olduğun belli oldu Ünlü çift İtalya'da dünya evine girdi Sağlığa en faydalı peynirler belli oldu