Ursula K. Le Guin’in romanı film oluyor!

Geçtiğimiz Ocak ayında aramızdan ayrılan Ursula K. LeGuin‘in 'Anlatış' romanı, film oluyor.

Geçtiğimiz Ocak ayında aramızdan ayrılan usta yazar Ursula K. Le Guin‘in başarılı romanlarından 'Anlatış', izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Yazarın, vefatından kısa bir süre öncesine kadar uyarlamanın genel hatları üzerinde çalışmaya başladığı Anlatış‘ın beyaz perdeye geleceği, yapım şirketi Bayview Films tarafından doğrulandı.



Uyarlamanın senaryosunu, 2017 Haziran ayında vizyona giren 20 Weeks filmi ile yıldızı parlayan Leena Pendharkar kaleme alıyor ve aynı zamanda yönetmen koltuğundaki isim kendisi. Başrolde ise Battlestar Galactica ve Star Trek: Discovery’den tanıdığımız Rekha Sharma yer alacak.



Pendharkar, proje hakkında The Hollywood Reporter’a şu sözleri söyledi:



“Bilim kurgunun en saygın eserlerinden birini beyaz perdeye taşıyacak olmaktan onur duyuyorum, özellikle de güçlü kadın seslerine ihtiyaç duyduğumuz şu zamanlarda. Anlatış, teknolojinin işgal ettiği bir kültürün içinde yolunu bulmaya çalışan bir kadının, insancıl hikayesini anlatıyor.”



2018 yılı içerisinde çekimlerinin başlaması beklenen filmin, 2019’da vizyona girmesi planlanıyor.



'Anlatış' kitabının konusu



Ursula K. Le Guin İthaki Yayınları / Locus En İyi Roman Ödülü



“Karanlığın Sol Eli” ve “Sürgün Gezegeni” gibi unutulmaz kitapların dahil olduğu “Hainli Döngüsü”nün özenli bir parçası olan “Anlatış”, 1974’te yayımlanan “Mülksüzler”in ardından Le Guin’in yazdığı ilk Ekumen ve şimdilik, yazarın kaleminden çıkmış son bilimkurgu romanı.



Bu kitapta Le Guin, çoğu eserinde olduğu gibi yine ötekilik ve iletişim gibi temalara eğilerek önyargılarımıza ayna tutuyor. “Din” kavramını sorguluyor ve son derece politik bir bilimkurgu sunuyor. Yine de Le Guin, tüm bunların ötesinde edebiyatın kendisine dönüyor, çünkü bu romanın odağında birçok önemli değeri simgeleyen bir kültür, usul usul sürdürülen bir gelenek var: Hikâye anlatıcılığı.



Edebiyat ve tarihle arası iyi olan Sutty, baskıcı bir rejimin altında değerlerin nasıl kaybolduğunu, tarihin nasıl silindiğini görmek, bu rejimin ulaşamadığı noktalardaki direnişi incelemek, efsanelerde bahsedilen hikâye anlatıcılarının dünyasını keşfetmek için Aka gezegeninde bir yolculuğa çıkar. Geride bıraktığı dünya ile vardığı dünya arasındaki farklar dehşete düşürücü, benzerlikler ise düşündürücüdür.



Anlatış, dinlemek, anlamak ve inanmakla, hakikati tanımlamaya çalışmakla ilgili bir yolculuk öyküsü.



“Le Guin Anlatış’ta kurgusunu hem şairane yazıyor hem de alegorinin derinliğiyle kusursuzca birleştiriyor.”



–Jonathan Lethem


Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti Maximin, Mourinho'yu hayal kırıklığına uğrattı Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu! AFAD duyurdu: Muğla açıklarında deprem Narin Güran cinayetine ilişkin kritik bilgi İstanbul'da polise saldırı: Şüpheliler gözaltında