Üniversite Facebook'ta klinik açtı

Facebook’ta klinik sayfası açan üniversite hastanesi hastalarına sosyal medya üzerinden hizmet veriyor.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı, sosyal paylaşım sitesi facebook’ta klinik sayfası açarak hastalarına sosyal medya üzerinden hizmet ediyor. Cerrahi endoskopi ve ERCP ünitesini kullanacak hastalara fotoğraflı ve görüntülü hizmet verildiği sitede ERCP konusunda tanıtıcı birçok video ve broşürün hastalarla paylaşılıyor.



Safra ve pankreas kanallarındaki tıkayıcı hastalıkların teşhis ve tedavisinde kullanılan endoskopik bir girişim olan ERCP’nin bölgede uygulandığı tek hastane olan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, sosyal medyayı kullanarak hastalarına internet üzerinden hizmet veriyor. Genel Cerrahi Anabilim Dalı Cerrahi Endoskopi ve ERCP Ünitesi, sosyal paylaşım sitesi facebook’ta bir klinik sayfası oluşturarak hastalarla ameliyat görüntü ve fotoğraflarını, ERCP görüntülerini ve klinik fotoğraflarını paylaşarak aynı zamanda öğretim üyelerini de tanıtıyor.



SOSYAL MEDYA SAĞLIK SEKTÖRÜNDE DE ETKİLİ

Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Albayrak, sosyal medyanın artık sağlık alanında da etkili olduğunu belirtti. Genel Cerrahi Anabilim Dalı’na bağlı Cerrahi Endoskopi ve ERCP Ünitesi olarak sosyal medyayı aktif olarak kullandıklarını ifade eden Albayrak, bu sayede hastaların ameliyat veya müdahale öncesi klinik sayfası üzerinden bilgilendirildiğini belirtti.



1 AYDA 18 ERCP İŞLEMİ VE 100’ÜN ÜZERİNDE ENDOSKOPİK MÜDAHALE

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimliği tarafından haftalık olarak düzenlenen sağlık toplantısında konuşan Yrd. Doç. Dr. Doğan Albayrak, ERCP işleminin bölgede bir tek Edirne’de uygulandığına dikkat çekti. Bu işlemin Edirne’de yapılmasının başta Edirne olmak üzere bölge için büyük bir avantaj olduğuna dikkat çeken Albayrak, ERCP işlemi için Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale’den hastaların tedavi için Edirne’ye geldiğini belirtti. Yeni kurulan bir ünite olmalarına rağmen kısa süre içinde 100’ün üzerinde endoskopik müdahale ve 18 de ERCP işlemi yaptıklarını ifade eden Albayrak, ERCP işlemi ile ilgili olarak şunları söyledi:

“ERCP işlemlerini hastalarımız üzerinde, ucunda küçük bir video kamera bulunan ince ve oldukça esnek bir boru olan yandan görüşlü endoskop aracılığıyla ağızdan girilerek safra yolları ve pankreas kanalının görüntülenmesi şeklinde uyguluyoruz. İşleme başlamadan önce hastanın rızasını alıyoruz ve hastaya form imzalatıyoruz. Safra yollarında tıkanma ve iltihap bulunan hastalara işlem öncesi antibiyotik verilirken işlem yaklaşık 8 saat açlık gereklidir. Biz ERCP işlemini sık olarak safra yolu taşlarını ameliyatsız olarak çıkarmak amacıyla kullanıyoruz. Ayrıca safra yollarında tıkanmaya yol açarak sarılık oluşturan safra yolu ve pankreas tümörlerinde gerek tanıyı kesinleştirmek, gerekse stent dediğimiz tüpler yerleştirerek sarılığı açmak ve ameliyat öncesi hastanın genel durumunu düzeltmek amacıyla ERCP işlemini uyguluyoruz.”



Albayrak son olarak hastanelerinde, endoskopi ve ERCP konusunda eğitim almış ve eğitmenler tarafından sertifikalandırılmış kişiler tarafından işlemlerin uygulandığını ve başarı oranının tanısal girişimlerde yüzde 90’ın, tedavi edici girişimlerde ise yüzde 80’in üzerinde olduğunu kaydetti. İHA


Rakam Ortaya Çıktı Emekliyi Yıkacak Oran! Mehmet Ali Erbil'e seks tehdidi! SGK Duyurdu Erken Emeklilik Yolu Açıldı EYT'yi Ramak Kala Kaçıranlara Güzel Haber. Cinsel içerikli videosu çıkan hakem tepki çekti Son halini gören herkes aynı yorumu yaptı