Ümit Özdağ'dan Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili flaş açıklamalar: Protokol evrakını ilk kez açıklayacağım

tv100'de Gürkan Hacır’la Taksim Meydanı programına telefonla bağlanan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci turu öncesi CHP’nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptıkları görüşmeye dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kaynak: tv100.com

tv100'ün ilgiyle takip edilen Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı bu hafta da gündemi belirledi. Programın ilk bölümünde CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kübra Par ile Gürkan Hacır'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, programda önemli açıklamalarda bulunurken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da program sırasında Kılıçdaroğlu'na sosyal medya üzerinden 2 soru yöneltti.

Özdağ, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Tv 100’de canlı yayında. Kendisine bir çok konuda haksızlık yapıldığını ifade ediyor. Yaptıklarını anlattı. Ben kendisine 2 soru sormak istiyorum. Sayın genel başkan Kirli referandum gecesi neden YSK’nın önüne gelmediniz? 2.5 milyon damgasız oy kullanıldı. Bu referandum hukuken geçersiz ve YSK anayasayı çiğnedi. Neden anayasanın çiğnenmesine karşı çıkmadınız?

İkinci sorum ise kurultayda cumhurbaşkanlığı seçimini milyonlarca vatandaşlık verilen sığınmacının oy kullanmasından ötürü kaybettiğinizi ifade ettiniz. Milyonlarca sığınmacıya vatandaşlık verildiğini ne zaman öğrendiniz?

"KİMSE BİLMİYOR"

Kılıçdaroğlu, canlı yayında Ümit Özdağ'ın sorularının yöneltilmesi üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Sığınmacılar konusunu Türkiye’de en net ve açık dile getiren genel başkanım. Suriye sınırına gidip o yağmurda sığınmacılar için en geç 2 yıl içinde kendi ülkelerine gideceklerini söyleyen benim. Sığınmacıların Türkiye için ne kadar potansiyel sorun olduğunu dile getiren de benim. Bu konuda en ufak endişem var. Benim o dönemki konuşmalarımı dinlememiş olabilir ama sığınmacıların Türkiye için nasıl bir felaketi getireceğini söyledim. Daha sıkıntımız şu bir ülkede nitelikli insanlar yurt dışına gider ve niteliksiz göç alırsanız o ülkenin geleceği felakettir. Kaç kişinin olduğunu ve kaç kişiye kimlik verildiğini kimse bilmiyor. Neden bilmiyoruz?”

ÜMİT ÖZDAĞ CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Kılıçdaroğlu'nun konuk edildiği programın ilk bölümünün ardından ikinci bölümde Ümit Özdağ telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Özdağ, telefon bağlantısında Kılıçdaroğlu'na yönelttiği soruları tekrarladı. 2023'te ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı Seçimi sırasında Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle görüştüğünde bir protokol imzaladıklarını ancak bunun Kılıçdaroğlu tarafından inkar edildiğini belirten Özdağ, "Böyle bir cevap beklemiyordum." dedi.

Bu sırada Gürkan Hacır, Kılıçdaroğlu'nun ifadelerini okuyarak bir inkarın söz konusu olmadığını, bakanlık istenildiği iddiası üzerine Kılıçdaroğlu'nun "Hayır" dediğini, "MİT" sözünün geçmediğini vurguladığını belirtti.

Bunun üzerine Özdağ şu ifadeleri kullandı: "Protokol ortaya çıktıktan sonra 'Altılı Masa kabul etseydi' dedi. Biz kendisine sorduk bu bakanlıkları verme yetkiniz var mı, diye. Evet, verebilirim dedi. Şimdiye kadar ben Kemal Bey'in kendi el yazısıyla ilgili çalıştığı protokolü açıklamadım. Yarın yayınlayacağım."

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Acun, Jose Mourinho'nun istemediği Pedro'yu alıyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat!