UEFA Avrupa Ligi'ne şok başlangıç. Beşiktaş, Ajax deplasmanında direnemedi

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş ilk maçında Ajax'a konuk oldu. Beşiktaş oldukça etkisiz kaldığı mücadelede sahadan 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup ayrıldı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk sınavında Hollanda'nın köklü ekiplerinden Ajax ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

90 dakika boyunca oldukça etkisiz bir performans ortaya koyan Beşiktaş, Ajax deplasmanından 4-0'lık mağlubiyetle döndü ve UEFA Avrupa Ligi'ne istediği gibi bir başlangıç yapamadı. Ajax'a galibiyeti getiren golleri Fitz-Jim, Godts(2) ve Taylor kaydetti.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ikinci maçında 3 Ekim Perşembe günü saat 22:00'de Frankfurt'u sahasında konuk edecek.

MUSTAFA ERHAN HEKİMOĞLU İLK 11'DE BAŞLADI

Beşiktaş Teknik Direktörü Van Bronckhorst, Ajax maçının ilk 11'inde 17 yaşındaki oyuncu Mustafa Erhan Hekimoğlu'nu tercih ederek sürpriz yaptı. Hollandalı teknik adam, bu sezon tüm müsabakalarda ileri uçta görev verdiği Immobile'yi ilk kez yedeğe çekti. Van Bronckhorst, İtalyan santrforun yerine 17 yaşındaki oyuncuyu sahaya sürdü.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Maç başladı.

16' Ajax gole çok yaklaştı. Godts'un vuruşunda Mert çok kritik bir kurtarışa imza attı. Atağında devamında Fitz-Jim'in şutunda top direkten auta gitti.

31' Ajax gol perdesini açan taraf oldu. Ceza sahasına çevrilen ortada savunmadan seken topu önünde bulan Fitz-Jim ağları havalandırarak skoru 1-0'a getirdi.

40' Jordan Henderson'ın sağ kanattan ortasına Brian Brobbey'den önce müdahale etmek isteyen Gabriel Paulista'nın ters vuruşu kaleye yönelerek kornere gitti.

45' Ajax, Beşiktaş önünde ilk yarıyı 1-0'lık skorla önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

51' Ajax farkı ikiye çıkardı. Hızlı gelişen atakta ceza sahası içinde bomboş kalan Godts düzgün bir vuruşla Mert'i mağlup ederek skoru 2-0 yaptı.

53' Ajax direğe takıldı. Traore'nin sert şutunda direkte patlayan top oyun alanına geri döndü.

55' Ajax'tan peş peşe goller. Ceza yayından vuruşunu yapan Taylor'ın şutunda top köşeden ağlarla buluştu ve skor 3-0'a geldi.

67' Mutlak bir gol kaçtı! Mert'ten seken topu önünde bulan van den Boomen yakın mesafeden topu auta gönderdi.

73' Ajax'ta sahneye bir kez daha Godts çıktı. Rasmussen'in çevirdiği ortada top Mert'ten sekti. Seken topu boş kaleye yollayan Godts skoru 4-0'a getirdi.

Okan Buruk, Ziyech transferine onay verdi "Seni eşcinsel olarak biliyoruz" Fenerbahçe, Union SG engelini iki golle geçti Beşiktaş, Ajax karşısında direnemedi Sergen Yalçın: Icardi sadece Türkiye'de oynar Arka Sokaklar Murat Komiser'in son hali şaşırttı!