UEFA Avrupa Ligi'nde siftah! Beşiktaş, Lyon'u deplasmanda tek golle devirdi

UEFA Avrupa Ligi macerasına tatsız başlayan temsilcimiz Beşiktaş üçüncü hafta maçında deplasmanda Lyon'u, Gedson Fernandes'in tek golüyle 1-0 mağlup ederek turnuvadaki ilk galibiyetini elde etti.

UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı iki maçta da sahadan puansız ayrılan Beşiktaş üçüncü maçında Fransa'da Lyon'a konuk oldu.

Beşiktaş, Lyon'u zaman zaman çok zorlandığı karşılaşmada Gedson Fernandes'in 72. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başardı. Kara Kartal bu sonuçla aynı zamanda UEFA Avrupa Ligi'nde de ilk kez üç puanla tanışmış oldu. Lyon ise turnuvadaki ilk mağlubiyetini aldı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki dördüncü maçında sahasında Malmö'yü konuk edecek.

VAN BRONCKHORST İKİ DEĞİŞİKLİK YAPTI

Siyah-beyazlı futbol takımı, Groupama Stadı'ndaki müsabakaya Ersin Destanoğlu, Jonas Svensson, Felix Uduokhai, Emirhan Topçu, Arthur Masuaku, Cher Ndour, Gedson Fernandes, Joao Mario, Rafa Silva, Ernest Muçi ve Ciro Immobile 11'i ile başladı.

Beşiktaş'ın yedek kulübesinde Göktuğ Baytekin, Emir Yaşar, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Moatasem Al Musrati, Salih Uçan, Semih Kılıçsoy, Yakup Arda Kılıç, Bakhtiyor Zaynutdinov, Can Keleş, Serkan Emrecan Terzi ve Mustafa Erhan Hekimoğlu yer aldı.

Van Bronckhorst, Süper Lig'in 9. haftasında Konyaspor'u 2-0 mağlup ettikleri mücadeleye ilk 11'de başlayan oyunculardan Semih Kılıçsoy'u yedeğe çekti, aynı müsabakada omzundan sakatlanan kaleci Mert Günok ise kadroya alınmadı. Hollandalı teknik adam, bu isimlerin yerine sağ kanatta Mario'yu görevlendirirken kaleyi Ersin'e emanet etti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Maç başladı.

4' Lyon yine sol kanattan geldi. Benrahma ceza sahasına girdikten sonra sağ ayağıyla uzak köşeye şutunu çekti. Top az farkla auta gitti.

7' Ersin'den geçit yok! Ceza sahasına yapılan ortada Nuamah kafayı vurdu, Ersin ayaklarıyla golü önledi.

16' Lyon gole yaklaştı. Ceza sahasında penaltı noktasına yakın bir yerden uzak direğe vuruşunu yapan Benrahma çerçeveyi bulamadı.

24' Lyon'da Lacazette'in attığı gol VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

27' Lacazette'in yerde kaldığı pozisyonda hakem ilk önce penaltı noktasını gösterdi. VAR kontrolünün ardından pozisyonun ceza sahası dışında olduğuna karar verildi.

37' Savunmanın arkasına atılan uzun topta Maitland-Niles, Ersin Destanoğlu ile karşı karşıya kaldı. Maitland-Niles'ın şutunda Ersin Destanoğlu gole izin vermedi.

45+5' Cherki'nin savunma arkasına pasında Lacazette, karşı karşıya pozisyonda topu yan ağlara nişanladı.

45' Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

46' İkinci yarı başladı.

52' Joao Mario şansını uzaklardan denedi, Perri topun sahibi oldu.

55' Lyon direğe takıldı! Hızlı gelişen atakta Benrahma ceza sahası içinden şansını denedi. Üst direkte patlayan top oyun alanına geri döndü.

64' Beşiktaş etkili geldi. Kontra atakta Rafa Silva'nın pasında Muçi dar açıdan vuruşunu yaptı ancak çerçeveyi bulamadı.

67' Beşiktaş mutlak bir pozisyondan yararlanamadı! Rafa Silva'nın pasında Immobile'nin sert şutu direkten döndü. Atağın devamında topu önünde bulan Rafa Silva'nın şutu üstten auta gitti.

72' Gedson attı, Beşiktaş öne geçti! Rafa Silva'nın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Gedson yerden nefis bir vuruş çıkartarak skoru 1-0'a getirdi.

90+3' Lyon beraberliğe çok yaklaştı. Zaha'nın vuruşunda Uduokhai müthiş bir hamleyle topu çizgiden çıkardı.

FETÖ elebaşının cenazesinden dikkat çeken kareler Daha fazla orgazm olmamak için çekime ara verdi FETÖ'cü Adil Öksüz Ortaya Çıktı! İşte O Görüntüler Fenerbahçe sahasında M.United ile berabere kaldı Tekin Temel'in cenazesine bir avuç insan katıldı Beşiktaş, Lyon deplasmanından üç puanla döndü