UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci galibiyet. Yedi gollü düelloda Galatasaray, Elfsborg'u mağlup etti

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, İsveç temsilcisi Elfsborg'u kendi saha ve seyircisi önünde ağırladı. Galatasaray özellikle ikinci yarısında zorlandığı mücadeleyi 4-3 kazanmayı başardı.

UEFA Avrupa Ligi'nde 4 puanlı Galatasaray, 1 puana sahip İsveç temsilcisi Elfsborg'u sahasında konuk etti.

Galatasaray ilk yarısını 3-0 önde kapattığı maçta ikinci yarı oldukça zor anlar yaşasa da sahadan 4-3'lük galibiyetle ayrılmayı başardı. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Icardi, Pettersson(KK), Barış Alper Yılmaz ve Yunus Akgün kaydetti. Konuk ekip Elfsborg'un golleri ise Hult, Baidoo(P) ve Larsson'dan geldi.

Galatasaray bu sonuçla puanını 7'ye yükseltirken, Elfsborg ise 3 puanda kaldı. Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ndeki dördüncü maçında Tottenham'ı kendi sahasında ağırlayacak. Elfsborg ise sahasında Braga ile kozlarını paylaşacak.

OKAN BURUK'TAN RADİKAL DEĞİŞİKLİK

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, takımını sahaya 3-5-2 dizilişiyle çıkardı.

Karşılaşmada Galatasaray'ın kalesini Günay Güvenç korudu. Savunma üçlüsünde Kaan Ayhan, Davinson Sanchez ve Abdülkerim Bardakcı'nın görev yaptığı sarı-kırmızılıların orta sahasında Barış Alper Yılmaz, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Yunus Akgün ile Dries Mertens forma giydi.

"Cimbom" ileri uçta Mauro Icardi ve Victor Osimhen ikilisiyle gol aradı.

CEFERIN MAÇI TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Galatasaray-Elfsborg mücadelesini tribünden seyretti. Karşılaşma öncesinde İstanbul'a gelen Ceferin'e Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu eşlik etti. Ceferin ve Hacıosmanoğlu'nu sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek karşıladı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Maç başladı.

2' İlk tehlikeli atak Galatasaray'dan geldi. Kullanılan serbest vuruşta Mauro Icardi'nin kafa vuruşunu Pettersson çıkardı.

10' Savunma bu kez de çizgiden çıkardı! Mauro Icardi'nin ön direkte yaptığı kafa vuruşunda top kaleciyi geçmesine rağmen savunma mutlak bir golü engelledi.

15' Mertens'in ortasında Pettersson, Osimhen'in kafa vuruşunda gole izin vermedi. Atağın devamında Barış Alper'in röveşatası auta gitti.

28' Galatasaray aradığı golü Icardi ile buldu! Mertens'in direkten dönen topunu çok iyi takip eden Icardi ağları havalandırdı ve skoru 1-0'a getirdi.

39' Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Abdülkerim Bardakcı'nın kafa vuruşunda direğe vuran top Pettersson'a çarpıp ağlara buluştu.

44' Galatasaray'da sahneye bu kez Barış Alper Yılmaz çıktı. Savunmanın arkasına sarkan Barış Alper Yılmaz güzel bir vuruşla skoru 3-0 yaptı.

45' Galatasaray, Elfsborg karşısında ilk yarıyı 3-0'lık skorla önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

47' Dördüncü gol kaçtı. Savunma arkasına atılan pasta Osimhen kaleciyle karşı karşıya kaldı. Osimhen'in vuruşunda Petterssongole izin vermedi.

53' Elfsborg farkı ikiye indirdi. Ceza sahasında bomboş durumda olan Hult topu ağlara göndererek skoru 3-1'e getirdi.

65' VAR incelemesinin ardından kazanılan penaltıda Elfsborg adına Baidoo topu ağlarla buluşturdu ve skoru 3-2 yaptı.

83' Bireysel çabasıyla müthiş bir çaba harcayarak pozisyonu oluşturan Yunus Akgün yakın mesafeden sert bir vuruşla skoru 4-2'ye getiren golü kaydetti.

90+2' Ceza sahası içinde rakiplerinden sıyrılan Larsson yerden yaptığı vuruşla takımının üçüncü golünü kaydetti.

Real Madrid, Dortmund'u ikinci yarıda yıktı Galatasaray zor da olsa üç puana uzandı Şenol Güneş'ten, İrfan Can'a transfer teklifi TUSAŞ'a saldırı; olay yerinden ilk fotoğraflar... Narin Güran soruşturmasında büyük tehlike! Ankara TUSAŞ'ta bir patlama daha meydana geldi