Üç ayrı kabine listesi dolaşıyor, 4 banko isim var. İşte o isimler.... Abdulkadir Selvi yazdı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine’de değişiklik sinyalinin ardından siyasi kulisler hareketlendi. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında 3 ayrı listenin kulislerde dolaştığını ve üç listede de değişmeyecek 4 bakan bulunduğunu ifade etti. İşte o isimler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerin ardından uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada kabine değişliği sinyali verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz de defaatle bir yenilenme olacağını söylüyorsunuz. Peki değişim sadece kadrolarda mı olacak, yoksa parti programında, parti tüzüğünde bir değişim de görür müyüz?" sorusuna "Bizim parti programı zaten sürekli olarak hep değişime tabidir. Ama bunun yanında da tabii idari mekanizmalarda, partimiz içerisinde bazı değişiklikler olabilir. Genel başkan yardımcılarında aynı şekilde değişiklikler olabilir. Kabinemizde biliyorsunuz iki arkadaşımız değişime tabi oldu. Şimdi bu yeni süreçte de hem genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir." yanıtını vermişti. 

Erdoğan'ın bu açıklaması siyasi kulisler hareketlendirdi. 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine’de değişiklik olabileceği mesajının ardından hareketlenen kulislerde üç ayrı liste dolaştığını yazdı.

Selvi, bakanlık için ismi geçenleri “Kulislerimin ne kadar sağlam olduğunu bilirsin. Bu kez Kabine’desin. Hayırlı olsun” diye arayanların bile olduğu AKP koridorlarında konuşulanları aktardığı yazısında, “Dünden itibaren ise Kabine listeleri dolaşmaya başladı. Şimdilik üç ayrı liste var. Kimi hızını alamamış Kabine’ye tek bir kadın bakan bile koymamış, ki AK Parti kabinelerinde her zaman bir kadın bakan olur. Kimi Cumhurbaşkanı Erdoğan haricinde ancak birkaç isme yer vermiş. Kabine’nin yüzde 80’ini değiştirmiş” diye aktardı.  

Selvi o listelerdeki ortak dört ismin ise Mehmet Şimşek, Hakan Fidan, Yaşar Güler ve Murat Kurum olduğunu yazdı.

Selvi, “Kulislerde dolaşan listeler doğru değil. Bu iş bakan toto ile değil Erdoğan’ın tercihi ile oluyor” notunu düştü.

Abdulkadir Selvi’nin yazının tamamını okumak için tıklayınız

Narin Güran cinayeti dilekçe hamlesi Bebekleri öldüren çete olayında yeni gelişme! Lucas Torreira adım adım Boca Juniors'a Elif Karaarslan'dan yine iddialı poz Asgari ücrette masadaki ilk rakam belli oldu Umut Akyürek'in madde bağımlısı kızından paylaşım