Twitter'la görüşmeler sürüyor

Lütfi Elvan, internet yasakları ve Twitter üzerine açıklamalarda bulundu.

İhlas Haber Ajansı (İHA) ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın sunduğu "Neler Oluyor?" programına konuk olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, gündemde yer alan konuların yanı sıra bakanlığının yürüttüğü çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.



İnternette yasaklanan içerikler ve Twitter'ın Türkiye'de ofis açması üzerine de konuşan Bakan Elvan şunları söyledi:



Şu anda yasaklı olan sitelerin yüzde 99.9’u çocuk pornografisi, fuhuş ve kumarla ilgili" diyen Elvan, "Şu aşamada kimse kalkıp bize şunu söyleyemez, ’siz iletişim özgürlüğünü engelliyorsunuz, interneti yasaklıyorsunuz.’ Bu konunun içerisinde temel hak ve hürriyetler yok.Kişilerin özel hayatlarının gizliliğine yönelik engellemeler yok. Böyle bir yapı var. Dolayısıyla bu içerisinde bizi karalamaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu.



İnternet karartmalarına yönelik dünyada en yaygın kullanılan yöntemin "uyar-kaldır mekanizması" olduğunu belirten Elvan, bunun Türkiye’ye de yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını kaydetti.



HAKARET İÇERİKLİ TWEET’LERE İFADELERE "UYAR-KALDIR MEKANİZMASI" ÇÖZÜMÜ



Bakan Elvan, "Mahkeme kararı olmadan herhangi bir şahsa yönelik hakaret söz konusu olduğunda, şahsın kendisinin bir uyarıyla Twitter’a bildirimde bulunması, Twitter’ın uygun bulması halinde de o içeriği kaldırması yönetimi çok yaygın bir şekilde kullanılıyor. Biz Türkiye’de bu yöntemin geliştirilmesini arzu ediyoruz. Vatandaşlarımızın herhangi bir olayla karşı karşıya kaldığında mahkemeye gidip karar alana kadar bir uyarı mekanizmasıyla Twitter’ı uyarması ve Twitter’ın da bu konuda hassasiyet göstermesini umuyoruz. Uyar-kaldır mekanizması, Türkiye’de de uygulanabilecek olan bir sistem, dünyada çok yaygın olarak kullanılan yöntem. Bireysel olarak başvurup, bir uyarı gönderip, o uyarı neticesinde de Twitter’ın içeriği kaldırmasının sağlanması lazım. Onu tanıtmak gerekiyor. Bunun için yeni kurulmuş olan Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne, operatörlerden ve yer sağlayıcılardan, içerik sağlayıcı ve erişim sağlayıcılardan oluşan bir yapı var. Bu yapının özellikle uyar-kaldır mekanizmasını daha da ön plana çıkarıcı bir kısım tedbirler almasını düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.



Sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın Türkiye’de ofis açmasına yönelik de açıklama yapan Elvan, "İlk günlerdeki, 1 yıl önceki durum yok. Şu anda arkadaşlarımızın uyumlu bir çalışması söz konusu. Giden mahkeme kararlarını uyguladıklarını görüyoruz. Twitter’ın bir randevu talepleri oldu. Geçen hafta çok yoğun olmam nedeniyle vermedim. Ama görüşmeyi ben de arzu ediyorum. Bize ulaşan herhangi bir soruları yok. Bir araya geldiğimizde elbette ofis açma konusu gündeme gelecektir. Twitter’ı kullanma konusunda Türkiye önde gelen ülkelerden birisi. Bu konuda Twitter’ın açıkçası biz de adım atmasını bekliyoruz" dedi. (İHA)


A101 26 Aralık Perşembe aktüel kataloğu yayımlandı Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti Maximin, Mourinho'yu hayal kırıklığına uğrattı Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu! AFAD duyurdu: Muğla açıklarında deprem İstanbul'da polise saldırı: Şüpheliler gözaltında