Twitter kullanıcılara böyle teşekkür etti!
Mikro blog sitesi, 9. yaş gününü blogunda paylaştığı teşekkür metni ile kutladı.
Twitter 9. yılını blogunda paylaştığı teşekkür metni ile kutladı.
Twitter'ın kullanıcılar sayesinde bugünkü halini aldığının belirtildiği açıklamada "Ne de olsa sizin sayenizde hashtag'ler ve anında tweet atma uygulamalarına sahibiz. Bugün bu özellikler Twitter'ın özünü oluşturmaktadır. Aynı zamanda, konuşma dilinde de kendine yer bulmuştur. Size teşekkürlerimizi ileterek, sizin şekillendirdiğiniz tarihimizi belirleyen önemli anlardan bazılarını paylaşıyoruz" denildi.
TWEET'LERLE TWITTER TARİHİ
2006: Kurucu ortak Jack Dorsey, hizmet henüz 'Twttr' adına sahipken, ilk Tweet'i attı:
2007: İlk kullanıcılardan Chris Messina, canlı bir etkinlikte insanları toplu şekilde işaret edebilmek adına hashtag kullanımını teklif etti:
2008: Mars Phoenix uzay aracı Mars'ta buz bulduğunda, NASA haberi geçmek için Twitter'ı kullandı:
2009: İlk kullanıcılardan Janis Krums, Hudson Nehri'ne uçak indiğinde bir botta bulunmaktaydı.
2010: Krallıkla ilgili bir ilk olarak, Clarence Evi – Wales Prensi'nin özel ofisi- Prens Williams'ın Kate Middleton'la olan nişanını duyurabilmek için Twitter hesabı açtı.
2011: Bir gece geç vakitlerde, Sohaib Athar Usama Bin Ladin'in Pakistan'da bulunan yerine yapılan baskını, kazara eş zamanlı olarak Twitter'a taşıdı.
2012: Başkan Obama ikinci başkanlık zaferini resmi olarak kesinleştirmeden önce Twitter'ı kullandı. Ve kısa sürede tweet, yılın en çok retweet edilen tweet'i oldu.
2013: Boston Maratonu'na iki bomba damgasını vurdu ve dünya bu haberle çalkalandı. Patlamalar ve insan avı haberleri yayılmadan önce, Twitter gazeteciler, polis ve vatandaşlar için mühim bir kaynak konumunu aldı.
2014: Twitter'ın televizyonun mükemmel eşi olduğuna kanıt olarak, @TheEllenShow'un yıldızlarla dolu Oscar fotoğrafının bu zamana dek en çok retweet edilen tweet olduğu gerçeği gösterilebilir.
2015: Fransız dergisi @Charlie_Hebdo'ya yapılan saldırıların haberleri yayıldığında, dünyanın her yerindeki insanlar Twitter'a yöneldi. @JoachimRoncin's tweet'i kısa zamanda konuşma özgürlüğü feryadı haline geldi.