Tuvalette ıkınırken kalp krizi geçirmişti, kabızlık çekiyorsanız aman dikkat: Kabızlığın kalbi ciddi şekilde etkilediği ortaya çıktı

Yapılan son araştırmalara göre kabızlık probleminin kalbi etkilediği ortaya çıktı. Sık sık kabızlık yaşıyorsanız, bu habere mutlaka kulak verin. İşte konuya ilişkin tüm ayrıntılar

Bağırsağınızın içinde gerçekleşen olaylar, vücudunuzun geri kalanını da şaşırtıcı şekilde etkiler.

Yeni bir araştırma, kabızlığın kalp krizi, kalp yetmezliği veya felç gibi kardiyovasküler olaylar için yaygın ancak göz ardı edilen bir risk faktörü olduğunu buldu.

Analiz, Birleşik Krallık Biyobankasındaki 400.000'den fazla kişinin sağlık verilerine dayanmaktadır.

Avustralya'daki Monash Üniversitesi'nde yürütülen araştırmaya göre, kabızlığı olanların büyük bir kalp krizi geçirme olasılığı iki ila üç kat daha fazladır.

Yüksek tansiyon tehlikeyi daha da kötüleştiriyor gibi görünüyor. Analizde hem hipertansiyon hem de kabızlığı olan bireylerin kalp krizi geçirme olasılığı yüzde 34 daha fazlaydı.

TUVALETTE IKINIRKEN KALP KRİZİ GEÇİRDİ!

Tıp araştırmacısı Francine Marques, "Yüksek tansiyon, obezite ve sigara gibi geleneksel kardiyovasküler risk faktörleri uzun zamandır kalp hastalıklarının temel nedenleri olarak kabul ediliyor" şeklinde açıkladı.

Bu çalışma, kabızlığın ek bir risk faktörü olarak potansiyel rolünü araştırdı ve endişe verici sonuçlar ortaya koydu.

Kronik kabızlığın potansiyel olarak tehlikeli sonuçlarının en ünlü örneği belki de Elvis Presley'dir. Elvis, 1977'de 42 yaşındayken tuvalette ıkınarak geçirdiği büyük bir kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Elvis'in ölümüyle ilgili hala büyük bir gizem var ve 'kötü' bir kalp ve uyuşturucu bağımlılığının bunda büyük ihtimalle rol oynamış olması muhtemel.

Ancak muhtemelen kötü beslenme ve ağrı kesicilerden kaynaklanan kronik kabızlıktan muzdarip olduğu da bir gerçek.

Otopsisinde, öldüğünde aylar önce oluşan kil benzeri dışkıyla tıkanmış genişlemiş bir 'megakolon' olduğu ortaya çıktı.

Elvis'in ölüm nedeni henüz kesin olarak bilinmiyor ancak aralarında kişisel doktorunun da bulunduğu bazı uzmanlar, Elvis'in tuvalete zorla ıkınmasının, kan basıncını ve kalp atış hızını tehlikeli seviyelere çıkarmış olabileceğini öne sürüyor.

YETERİNCE DİKKATE ALINMIYOR!

Araştırmaya göre, kabızlığın yüksek tansiyon ve önemli kardiyovasküler olaylar için yeterince dikkate alınmayan bir risk faktörü olduğunu öne sürülüyor.

Dahası, işin içinde genetik bir bileşenin de olduğu görülüyor. Makalenin yazarlarından biri olan yazar Letician Camargo Tarvares, Monash'taki ekibiyle birlikte kabızlık ile çeşitli olumsuz kardiyovasküler olaylar arasında önemli genetik korelasyonlar bulduklarını ve "her iki durumun da altında ortak genetik faktörlerin yattığını" belirtti.

O dönemde Elvis'in kızı Lisa Marie Presley, 54 yaşındayken ince bağırsak tıkanıklığı sonucu kalp durması sonucu hayatını kaybetmişti.

Son yıllarda bağırsak sağlığı, kalp ve beyinle bağlantıları olan kişiselleştirilmiş tıbbın önemli bir yönü olarak ortaya çıkmıştır.

Kabızlık, günümüzde ciddi sorunlardan biridir. Son araştırmalar, bir kişinin kabızlık programının genel sağlığıyla yakından bağlantılı olduğunu öne sürüyor.

Ancak kronik kabızlığın uzun vadede kardiyovasküler sistemi nasıl etkileyebileceğini anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Böyle İntikam Görülmedi Gerdek Gecesinde... Jose Mourinho istedi, Ferdi Kadıoğlu geri döndü Memur ve Memur Emekli Zam Oranı Belli Oldu Emekliye Seyyanen Zam! TÜED'den Açıklama Kabine Değişikliği Geliyor. 5-6 Bakan Değişecek Fatih Terim, Cengiz Ünder'i transfere ikna etti