Turşusu da varmış: Faydaları saymakla bitmiyor, her evde mutlaka olması gerekiyor. Zencefil turşusu faydaları. Zencefil turşusunun faydaları nelerdir? Zencefil turşusu neye iyi gelir

Zencefilin vücudumuz için çokça faydası vardır. Ama kendisinde olduğu kadar turşusunda da fayda çok! İşte zencefil turşusu tüketmenizi sağlayacak o mucizevi faydalar.

Zencefil, Çin ve Hindistan başta olmak üzere Asya mutfağının vazgeçilmezi ürünüdür. Hem baharat hem de turşu olarak tüketilen zencefil sağlık açısından çokça fayda sağlıyor. İçerisinden hemen hemen her türlü vitamin ve mineral barındıran zencefil turşusunu mutlaka tüketin.

Zencefilin güçlü ve baharatlı aromasıyla kendine has bir tadı vardır. Kalp hastalıkları başta olmak üzere pek çok faydayı içerisinde barındırır. Buna ek olarak kilo vermek isteyenlerin en çok tercih ettiği ürünlerden biridir. İşte zencefil turşusunun muhteşem faydaları.

Zencefil turşusu kanserle savaşır

Rahim, meme ve pankreas gibi kanser türlerine koruma sağlar. Ayrıca bağırsak kanserine karşı koruyan kolon mukozasını da korur. Turşu probiyotiklerle dolu olduğu için bu koruma kat kat artar.

Zencefil turşusu doğal ağrı kesici özelliğe sahiptir.

Ağrı eşiği düşük olan kişiler ve gün içinde çeşitli nedenlerden dolayı ağrı yaşayan kişiler; düzenli olarak zencefil turşusu tüketmesi halinde ağrı duyarlılığı azalır. Kireçlenme hastalığı olan kişilerde de ağrıları azaltma özelliğine sahiptir. Ayrıca regl ağrılarına da iyi gelir. Regl başlamadan yaklaşık 3 gün önce zencefil turşusu tüketmek regl sancılarını önemli ölçüde azaltır.

Zencefil turşusu sindirim dostu bir kaynaktır

Hazımsızlık için birebirdir. Yemeğin yanında zencefil turşusu tüketmek, sindirimi kolaylaştırarak besinlerin bağırsaklara gönderimini kolaylaştırır. İçinde bolca lif ve probiyotik barındırdığı için kabızlığı da önler. Ayrıca uzun süre tok tutar. Sindirime dost bakterilerin gelişimini destekler. Ayrıca zencefil turşusu midede ve bağırsakta oluşan gazı önler.

Zencefil turşusu sağlıklı ve uzun bir yaşamın anahtarıdır

Beynin yaşlanma etkilerini geciktirir ve Alzheimer hastalığına karşı koruma sağlar. Antioksidanlarla dolu olduğu için bağışıklık sistemini koruyarak vücudumuzu enfeksiyonlara ve birçok hastalığa karşı koruyucu kalkan oluşturur.

Zencefil turşusunu diğer turşulardan ayıran özellikler

Yarı fermente bir gıdadır. Bu nedenle sindirimi kolaydır.

Fermantasyon sırasında zencefilin içinde bulunun yararlı bileşenler açığa çıkar. Böylelikle emilimi kolaylaştırır.

Turşu kurma aşamasında tuzda beklediği için zencefilin acı tadı yumuşar. Bu nedenle tüketimi de kolay olur.

Zencefil turşusu nasıl tüketilir?

Zencefil turşusunu buzdolabında 2-3 ay boyunca muhafaza edebilirsiniz. Gün içinde yaklaşık 3-5 dilim tüketerek aşırıya kaçmamalısınız.

Galatasaray, Kayseri'yi ezdi geçti Maximin, Mourinho'yu hayal kırıklığına uğrattı Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu! AFAD duyurdu: Muğla açıklarında deprem Narin Güran cinayetine ilişkin kritik bilgi İstanbul'da polise saldırı: Şüpheliler gözaltında