Türkiye'ye iki madalya kazandırdılar! Remziye Doğrusöyler ve kızı Tülin Bozkuş, Aurora International Taste Challenge 2022’de Türkiye'yi gururlandırdı

Uluslararası yarışmalardan Aurora International Taste Challenge 2022’de, Türkiye iki madalya kazandı. O isimler, bütünsel sağlık ilkesiyle kendilerini geliştirmeye ve yaşamlarını sürdürmeye adayan Remziye Doğrusöyler ve kızı Tülin Bozkuş. Anne kız yarışmada birincilik ve ikincilik madalyasının sahibi oldu.

Bütünsel sağlık ilkesiyle kendilerini geliştirmeye ve yaşamlarını sürdürmeye adayan Remziye Doğrusöyler ve kızı Tülin Bozkuş, 1990 yılından bu yana hayatlarından eksik olmayan kombucha'nın mucizevi faydalarını deneyimlemeleri sonucunda REM Kombucha'yı kurdu.

REM Kombucha Double Gold ve Gold olmak üzere uluslararası yarışma olan Aurora International Taste Challenge 2022’de bu iki isim Türkiye’ye iki madalya kazandırdı. 

Anne- kız kendi kategorilerinde birincilik ve ikincilik aldı. Bronz madalyanın olmadığı yarışmada acılı kombuchamızla ile Türkiye'ye birincilik (Double gold) geldi. Havlıcan kombuchamızla da ülkemiz ikincilik (gold) madalyasının sahibi oldu.

PEKİ NEDİR BU KOMBUCHA?

Tüm dünyanın sağlık açısından zor bir süreçten geçtiği bu dönemde “Besinler ilacınız, ilacınız besininiz olsun” felsefesinin benimsenmeye başlaması ile hayatımıza yeni güzel alışkanlıklar da girdi. Bunlardan biri de Kombucha. Uzak Doğu’da "ölümsüzlük iksiri" olarak da adlandırılmakta ve 2000 yıldır sağlığa destek amacıyla tüketilmektedir. Faydalı bakteriler ve mayalardan oluşan içeceğin önemli içeriği Kombucha denilen kültürdür, kombu mantarı veya scoby de denir.

Çeşitli kaynaklara göre; Kombucha kültürü, su, çay ve şeker ile fermantasyonu sırasında, çeşitli tepkimeler oluşturur ve şekerle beslenen kültür, amino-asit, hyaluronik-asit, glukonik-asit, laktik-asit, vitaminler, antibiyotik maddeler vb. gibi çaya giren diğer değerli maddeleri üreterek simbiyotik bir içeceğe dönüşür.

Kombucha; bu kıymetli içeriğinden dolayı yıllardır insanlığın faydalandığı, büyük bir kültürün taşıyıcısı olan antik bir içecektir.

REM Kombucha’nın farkı ne?

Sunulan bu canlı içeceğin önemi ve hassasiyeti sebebiyle üretim sürecinden, tüketiciye ulaşana kadar ki tüm aşamaları özenle takip ediyor, kullanılan tüm malzemeleri en iyi tedarikçilerden temin ediyorlar. Doğal olmayan hiçbir katkı, renklendirici ve koruyucu kullanmadan, mevsimine uygun sebze, meyve ve baharatlarla zenginleştiriyorlar.

Üretim olarak ne kadar zor olsa da cam kullanmanın bedenimize ve dünyaya en saygılı materyal olduğunun bilincinde, Sadece cam şişelerde sunmuyor ayrıca tüm fermantasyon sürecini de cam kavanozlarda gerçekleştirerek, metal ve plastiğin kombucha’nıza nüfus etme olasılığını ortadan kaldırıyorlar. Canlılığının ve fermantasyondan kazanılan kıymetli besin içeriğinin korunması için pastörizasyon, ısıl işlem veya herhangi bir katkı maddesi ile fermentasyona müdahale etmiyorlar. Bu önem ve hassasiyet de REM Kombucha’ya; uluslararası yarışma olan Aurora International Taste Challenge 2022’de, Double Gold ve Gold olmak üzere İki madalya kazandırdı.

Aurora International Taste Challenge Nedir?

Aurora International Taste Challenge, tüketicilerin ödüllü, bilimsel olarak derecelendirilmiş ürünleri güvenle satın almalarına yardımcı olurken, dünyanın dört bir yanından gıda ürünü mükemmelliğini tanımak ve ödüllendirmek için kuruldu.

Narin Güran cinayetinde ilk defa duyacağınız bilgi Pıtrak otunun faydalarına inanamayacaksınız Ernest Muçi devre arasında Beşiktaş'a veda ediyor Acun, Jose Mourinho'nun istemediği Pedro'yu alıyor Narin cinayetinde kan donduran rapor! Bugün akaryakıt alacaklar dikkat!