Türkiye'nin en kuzeyinde yer alıyor! Bir giden bir daha dönmek istemiyor! Türkiye'nin en mutlu şehri Sinop'ta gezilecek yerler...

Türkiye'nin en kuzeyinde yer alan il olan Sinop, hemen hemen birçok insanın yaşamak istediği şehirlerin başında geliyor. Sinop'un 'mutlu şehir' olarak anılmasının bir sebebi var. O da şehrin yapısı ve doğası. Doğal güzellikleri, insanlara verdiği huzur, düşük stres düzeyi , güvenli bir şehir olması Sinop'u en mutlu il olmasında etken. Peki, Sinop'a gittiniz mi? Eğer henüz gitmediyseniz Sinop'ta gezilecek yerleri sizin için derledik...

Karadeniz Bölgesi'nde yer alan mutlu şehir Sinop, hem tarihi hem de doğasl güzellikleriyle ön plana çıkan şehilerin başında geliyor. Sakin yapısı ve strasten uzak yaşantısıyl ön plana çıkan bu şehir, Türkiye'de neredeyse birçok kişinin hem yaşamak hem de gezip görmek istediği iller arasında yer alıyor. Yüzölçümü oldukça küçük olsa da hem yerli hem yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan Sinop, Hitit, Helenistik, Roma, Bizans ve Selçuklu dönemine yakından tanıklık etmiş bir il. Peki, Sinop'ta nereleri gezmeli, görmeli? Sinop kaç günde gezilir? İşte, Türkiye'nin en mutlu şehri Sinop'ta gezilecek yerler...

SİNOP'TA GEZİLECEK YERLER

1. SİNOP KALESİ

MÖ 7. yüzyılda da kenti korumak amacıyla kurulan Sinop Kalesi, Roma, Bizans ve Anadolu Selçukluları döneminde birkaç defa onarıldı. Sinop'un simgesi sayılan bu kale, panaromik manzarasıyla ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim yaşatıyor.

2. TARİHİ SİNOP CEZAEVİ

Sinop'a gelmişken mutlaka uğramanız gereken ikinci durak elbette ki Tarihi Sinop Cezaevi. "Anadolu'nun Alkatrazı" tabiri ile de tanınan ve 1999 yılında kapatılan bu cezaevi, 1887 yılında inşa edildi. Burada birçok ünlü yazar ve sanatçı kaldı. Cezaevi, günümüzde müze olarak hizmet veriyor.

3. HAMSİLOS KOYU

Karadeniz'i tek doğal fiyordu olan Hamsilos Koyu, yemyeşil doğası ve masmavi denizsiyle ziyaretçilerini ağırlıyor. Türkiye'nin en kuzey ucunu oluşturan İnceburun üzerinde bulunan Hamsilos, halk arasında Hamsoros olarak da biliniyor.

4. İNCEBURUN FENERİ

Anadolu'nun en kuzeyi olan İnceburun Feneri, Sinop il merkezine tam 20 km uzaklıkta yer alıyor. Karadeniz'in hırçın dalgalarına karşı direnen bu fenerde gün batımını izlemek oldukça popüler.

5. AKLİMAN

Dibekli köyüne bağlı bir liman olan Akliman, Hamsilos Koyu'na oldukça yakın bir limandır. Sakin ve huzurlu bir vakit geçirmek, piknik yapmak istiyorsanız bu liman tam size göre.

6. ERFELEK TATLICA ŞELALERİ

İrili ufaklı 28 ayrı şelale barındıran Erfelek Şelaleleri, Karasu Çayı üzerinde yer alıyor. Doğa severlerin trekking ve fotoğrafçılık için tercih edeceği noktalardan biri olan bu şelalelerden ilkine tırmanılamaz. Son zamanlarda bu şelalelerin ziyaretçi sayısında artış yaşanmıştır.

7. SİNOP ARKEOLOJİ MÜZESİ

Her şehirde olduğu gibi Sinop'ta da arkeoloji müzesi bulunmaktadır. Bu müzede, Sinop'un antik döneminden kalan önemli eserleri ve Hititler'den Bizans'a kadar birçok uygarlığın izlerini görebilirsiniz.

8. BALATLAR KİLİSESİ

Sinope Koimesis Kilisesi olarak da bilinen Balatlar Kilisesi, Bizans döneminden kalma bir kilisedir. Günümüzde açık hava müzesi olarak gezilen bu kilisede, 2010 yılından beri arkeolojik kazı çalışmaları sürüyor.

9. BOYABAT KALESİ

M.Ö. 7. yüzyılda Paflagonya'lılar tarafından yaptırılan Boyabat Kale'si, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının izlerini taşıyor. Günümüzde müze olarak kullanılan bu kale, bir kayalığın üzerine inşa edilmiş ve muhteşem bir manzaraya sahip.

10. ALAADDİN CAMİİ

Sinop'un en eski camilerinden biri olan Alaaddin Camii, Adını ünlü Anadolu Selçuklu Devleti sultanı I. Alaeddin Keykubad'tan alıyor. 1214 yılında inşa edilen bu cami, Sinop'un en önemli tarihi yapılarından biri.

Bahar Candan: Ablam sevgilimle ilişki yaşıyor Tek yumrukla komalık etti Lapa Lapa Kar Yağışı Geliyor. Akıllara durgunluk veren kavga! Zenginliği en yakın zamanda tadacaklar Öğretmeni tarafından tecavüze uğradığını söyledi!