Türkiye'den Nijer'deki terör saldırısında ölenler için taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Nijer’in Tillabery bölgesinde dün gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınadığını ve Nijer halkına taziyelerini sunduğu bir mesaj yayımladı.

Kaynak: DHA

Dışişleri Bakanlığı, tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Nijer’in Tillabery bölgesinde dün (25 Haziran) gerçekleştirilen terör saldırısı sonucunda çok sayıda can kaybı olduğu ve yaralılar bulunduğu derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, Nijer halkına taziyelerimizi sunuyoruz" denildi.

NE OLMUŞTU?

Nijer'in batısında düzenlenen terör saldırısında 20 asker yaşamını yitirmiş, 3 günlük ulusal yas ilan edilmişti.

Nijer Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Burkina Faso sınırı yakınındaki Tillaberi bölgesinde yer alan Tassia köyünde konuşlu askeri birlik, kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğramıştı.

Olayda 20 asker hayatını kaybetmiş, 9 asker de yaralanmıştı. Saldırı sonrası başlatılan operasyonda çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmişti.

Saldırıda hayatını kaybeden askerler nedeniyle 3 günlük ulusal yas ilan edilmiş, bayraklar yarıya indirilmişti.

Tillaberi, "3 ülke sınırı" olarak bilinen Nijer, Mali ve Burkina Faso'nun ortak paylaştığı sınır hattında yer alıyor.

Söz konusu sınır hattı, El Kaide ve DEAŞ bağlantılı terörist grupların sık sık saldırısına uğruyor.

İslam Memiş Uyardı: Uzak Durun Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni gelişme Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!