Türkiye orman yangınları ile mücadele ediyor. Konya ve Eskişehir'de ormanlara giriş yasaklandı

Konya Büyükşehir Belediyesi, ormanlık alanlara girişlerin 30 Eylül'e kadar yasaklandığını duyurdu. Bir yasak kararı da Eskişehir'den geldi.

Kaynak: A.A

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği anımsatıldı.

Ormanlara giriş konusunda uyarıları dikkate almayanlara idari ve adli işlem uygulanacağı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 "Ormanlarımızı olası yangınlardan korumak için Konya sınırları içerisinde bulunan ormanlık alanlara girişler 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında yasaklanmıştır. Gelin, hep birlikte ülkemiz ve milletimiz için paha biçilemez ormanlarımızı koruyalım."

ESKİŞEHİR'DE DE YASAK VAR

Eskişehir'de yangınların önüne geçebilmek amacıyla ormanlık alanlara girişlerin gelecek hafta başından 15 Eylül'e kadar yasaklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve nüfus hareketliliğine bağlı olarak yangınlarda artış yaşanabileceği düşüncesiyle ormanlık alanlara girişlerin 1 Temmuz-15 Eylül tarihlerinde yasaklanmasına ilişkin karar alındığı belirtildi.

Van Bronckhorst, Onana'yı kadroda düşünmüyor Kadının başını kesti sonra da surlardan atladı Uraz Kaygılaroğlu'nun Pozlarına Büyük Tepki Cem Garipoğlu'nun mezarında şüphe uyandıran detay! İlişkisi ortaya çıktı: Hakemliği bitti Tecavüz edilerek öldürülen kadının son anları